ÇANKAYA DA YILIN İLK BEBEKLERİNE “HOŞ GELDİN” HEDİYESİ

ÇANKAYA YILIN İLK BEBEKLERİNE “HOŞ GELDİN” DEDİ

Çankaya’da dünyaya gelen bebekleri “Hoş Geldin Bebek” hediye seti ile karşılayan Çankaya Belediyesi, yeni yılın ilk ayında 47 bebeğe ‘hoş geldin’ dedi.

Çankaya Belediyesi, Temmuz 2015’te başlattığı “Hoş Geldin Bebek” projesi ile 2016 yılının ilk ayında 47 bebek için ailelerini ziyaret ederek hediye seti sundu. 0-3 aylık bebek ihtiyaçlarının bulunduğu hediye setini anneyi ziyaret ederek sunan Belediye görevlileri, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in kutlama kartını da aileye iletiyor. Geliri düşük ailelere bebek bezi ve kıyafet desteğinde de bulunan Belediye, bebeğin abla ve ağabeyini de ihmal etmiyor. Evin diğer çocuklarına da Çankaya Çocuk Kitapları serisi, kırtasiye seti ve çocuk odaları için özel olarak tasarlanmış saat armağan ediliyor. Ocak ayında ziyaret edilen ailelerin diğer çocuklarına, 15 kitap serisi, 2 kırtasiye seti ve 2 saat hediye edildi.

Çankaya Halk Sağlığı Merkezi’nde görev yapan Aile Sağlığı ve Eğitimi Hizmetleri sağlık görevlileri, yeni doğan bebeğe ve ailesine bulundukları ziyaretlerde, anneye kendi sağlığı ve bebek sağlığı konusunda da bilgi veriyor. İlk altı ay anne sütünün önemine dikkat çekilen bilgilendirme görüşmesinde, anne çocuk sağlığı ile ilgili olası problemlerle karşılaşıldığında, Belediye’nin ücretsiz 0850 455 02 65 danışma hattını arayarak danışmanlık hizmeti alabileceklerinin bilgisi de veriliyor. Dileyen anne babaya ayrıca aileye yeni katılan kardeşe yönelik davranışlarla ilgili olarak hem ebeveynlerin hem de çocukların nasıl bir tutum göstermeleri gerektiği konusunda da psikolojik danışmanlık desteği veriliyor.