Cizre de bir şehit daha verdik

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde bodrum katında yaralılar bulunduğu iddia edilen evin yakınlarında PKK’lı teröristlerce düzenlenen silahlı saldırı sonucu uzman çavuş Yusuf Haldun Uslu şehit düştü.

Terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonun sürdüğü Cudi Mahallesi’nde, bodrum katında yaralılar bulunduğu iddia edilen evin yakınlarında bir grup terörist güvenlik güçlerine ateş açtı.

Saldırıda ağır yaralanan bir uzman çavuş, kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesinde müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

GENELKURMAY AÇIKLAMA YAPTI

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:
“29 Ocak 2016 tarihinde Şırnak ili Cizre ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız ağır yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz.”

ESKİŞEHİR’DEKİ BABAEVİNDE HÜZÜN

Şehit düşen Uzman Çavuş Yusuf Haldun Uslu’nun Eskişehir’deki babaevinde üzüntü yaşanıyor.

Uzman Çavuş Yusuf Haldun Uslu’nun Kumlubel Mahallesi Üstün Sokak’ta ikamet eden babası Adem Uslu’ya acı haber, evine gelen askeri yetkililer tarafından verildi.

Bu sırada askerler, evin balkonuna Türk bayrağı astı. Eve gelen şehidin yakınları ise baba Adem Uslu’yu teselli etti.

Bir süre önce annesi vefat eden Şehit Uzman Çavuş Uslu’nun, 4 ay önce de bankadan kredi çekerek, babası Adem Uslu’ya ev satın aldığı ve en son 15 gün önce Eskişehir’e izinli olarak geldiği öğrenildi.