Etrafımız Ateş Çemberi

Türkiye’nin Rus uçağının düşürülmesinin sonuçları sadece ekonomik alanda değil siyasi alanda da yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Hükümet tarafından iyi yönetilemeyen, üstelik haklı olduğumuz halde haksız duruma düşürüldüğümüz “Uçak düşürme” krizi etrafımızdaki ateş çemberinin iyice daralmasına vesile oldu. Gerek bu olay gerekse dış politikadaki çok seslilik, sonra da krizin iyi yönetilememesi Rusya’nın şimdi Suriye’de istediği gibi hareket etmesine yol açmış oldu.. İş bu noktaya gelmişken artık Türkiye’nin yapacağı karşı hamle ülkeyi “savaş”a sürükleyebilir. Ayrıca ABD ile PYD yüzünden büyük gerilim yaşanıyor. ABD’nin bilinçli bir şekilde Suudi Arabistan ve Katar’ı da yanımıza katarak Suriye topraklarında bir kara harekatına bizi sürüklemek istediği ve bizi yönetenlerin de bu oyuna gelmek üzere oldukları anlaşılıyor. Her keresinde “Ey ABD” diye yapılan sert çıkış! lara ABD ise bırakın başkan düzeyinde artık “sözcü yardımcısı” düzeyinde yanıt veriyor. Türkiye, dünya ölçeğinde ciddiyetini kaybediyor. Dış politikanın, içeride “hamaset” için kullanılacak bir argüman olmadığını birileri yetkililere mutlaka hatırlatmalı. Sırf kendi seçmenine şirin görünmek için içeride atılan bu hamaset nutukları Allah korusun, ülkeyi uçuruma götürebilir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, dış politikadan ekonomiye, atamalardan, anayasaya kadar her konuda müdahil olmasından Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da rahatsız olduğu, ancak müdahaleyi engelleyemediği şeklinde söylentileri zaman zaman bizler de duyuyoruz.

En büyük müttefikikmiz ABD ile bile Suriye konusunda ters düşmüş olmamız çok düşündürücüdür.
Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, bölge ülkeleri tarafından Suriye’ye karşı girişilecek bir kara operasyonunun, uzun sürecek topyekûn bir savaşa dönüşeceğini söylemiş olmasının da altını çizmemiz gerekir.

“Euronews kanalına konuşan Medvedev, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin, barış planının başarısız olması halinde çatışmaya daha fazla ülkenin karışabileceği yolundaki açıklamasının sorulması üzerine, “Bunlar anlamsız sözler. Tek istediği uzun sürecek bir savaş ise kara operasyonu başlatabilir” dedi. Rusya’nın yeni bir savaşa istekli olmadığını söyleyen Medvedev, “Bir kara harekatı topyekûn bir savaşa demektir” diye konuştu.”
Görünen o ki etrafımızdaki ateş çemberi gittikçe daralıyor.

Allah milletimizin yardımcısı olsun, ülkeyi yönetenlere de sorumluluk bilinci versin.