HDP li Vekile tepki büyüyor

Ankara’daki bombalı saldırının faili Abdulbaki Sömer için Van İpekyolu ilçesinde açılan taziye evine giderek büyük tepki toplayan HDP li Vekil Tuğba Hazer Öztürk ‘ün dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlanıyor.
Dün TBM de grup toplantılarında konuşan AKP,CHP ve MHP liderleri olayı sert bir dille kınadılar.
TBMM de ve Kamuoyıunda oluşan tepkilerin ardından yetkililer tarafından hemen soruşturma başlatıldı.

PKK’lı terörist Abdülbaki Sömer’in ağabeyi Nuri Sömer dahil 11 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların, Sömer için bir caminin alt katında oluşturulan taziye evine gidenler oldukları belirtildi. Polis operasyonda, DBP İl Eşbaşkanları Ökkeş Kava ve Caziye Duman’ın evlerine de gitti ancak bulamadı.

Bunun üzerine polisler operasyon için, parti binasının önünde beklemeye başladı. Parti binasındaki Kava ve Duman, balkona çıkıp zafer işareti yaptı. Teröristin taziyesine katıldığı için hakkında Van Başsavcılığı’nca soruşturma başlatılan HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk de parti binasına gitti. Öztürk, danışmanı aracılığıyla, gazetecilerle görüşmek istemediğini belirtti. 11 kişinin Van Emniyeti’ndeki sorguları sürerken polisler öğleden sonra, DBP il binasının önünden ayrıldı. Bu arada taziye evine polisin operasyonunda, bombacı Sömer’in duvardaki afişleri de söküldü.