Fezlekeler raftan iniyor

.

HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk’ün Ankara bombacısı için taziye ziyaretine gitmesinin ardından fezlekeler yeniden gündeme geldi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın HDP’lilerin dokunulmazlık dosyalarıyla ilgili, “gereği yapılmalı” sözleri üzerine konuyu gündemine alan AKP,terör fezlekesi bulunan isimlerin dokunulmazlıklarının kaldırılılması için düğmeye bastı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, dokunulmazlık dosyalarının raftan indirilip indirilmeyeceği konusunda, “Bence iner. Çünkü sadece terörle değil bölücülükle de mücadele etmeliyiz. Komşusu da olsa bir milletvekili teröristin evine taziyeye gidemez, istiyorsa telefon etsin” dedi.

Meclis’teki dokunulmazlık dosyası sayısı, dün gönderilen 11 yeni dosyayla 429’a ulaştı. 240’ı 38 HDP milletvekiline ait. Yaklaşık 60 dosyayla birinci sırada HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş var. Meclis’e dün ulaşanlar arasında ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın dosyaları da bulunuyor.