Kenetlenme zamanı…

Kenetlenme zamanı…

Necdet Buluz

Ankara’da Genelkurmay ve Kuvvet Komutanlarının bulunduğu bölgede askeri servislere mesai bitiminde gerçekleştirilen bombalı araç saldırısında bu satırlar yazılıncaya kadar 32 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, onlarca yaralının bulunduğu haberleri geliyordu.

İçten ve dıştan kuşatıldık. Türkiye’yi boğmak isteyen iç ve dış düşmanların boş durmadığı ve ard arda gelen sarsıcı olaylarla bizi ayağa kalkamayacak konuma getirmek istiyorlar. Patlama olayı sıcaklığını koruyor, yayın yasakları da olduğu için bugün millet olarak bu terör olayını kınamak ve kenetlenmek durumunda olduğumuzu vurgulamak istiyoruz.

Olayın boyutu, kimlerce gerçekleştirildiği, bunun arkasında kim veya kimlerin olduğu şüphesiz ortaya çıkacaktır. Bunları ve bizi yönetenlerin bu konudaki tutum, davranış ve yanlışlarını önümüzdeki günlerde yazacağımız yazılarda ele alacağız. Bugünkü yazımızda görüş yansıtmıyor, yorum yapmıyoruz.

Bugün, özellikle sosyal medyada konu ile ilgili paylaşılan yazılardan bazı alıntıları sizlerle paylaşmayı uygun gördük:

“Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini/Bulunur kurtaracak bahtı kara mâderini!” Mustafa Kemal Atatürk. Memleketin hali ortada. İç ve dış tehditler. 100 yıl öncede böyle olmuştu. Kişiler farklı, olaylar benzer, saldırıların hedefi aynı. Tüm bu karmaşanın içinde beceriksizlikleriyle, yetersizlikleriyle boğulan çaresiz hayal tacirleri. Battıkça batırıyorlar. O zaman çare bulunmuştu, bugün de bulunacak. Bu ülke mutlaka huzura kavuşacak. Birlik içinde, kardeşlik içinde endişeler, kaygılar, ölümler, acılar sona erecek. Halkımız bölünmeyecek. Memleketime bahar gelecek. Yeter ki sorunları ve nedenlerini görmeye çalışalım, kimlerden kaynaklandığını sorgulamaya başlayalım.”Prof. Dr. Hakkı Akalın.

“Sanırım asla medeni ve ileri bir medeniyet olmayacağız. Yıllarca boş vaatler, tutulmaya sözler, kaybolan hayatlar, umudum yok artık. Sanırım hayalini kurduğum ileri düzeyde gelişmiş bir ülkede asla yasayamayacağım. Herşey çok anlamsız ve her hırs bende gülme etkisi yaratmaya başladı. Sonun hayırlı olsun Türkiye. ..” Songül Kılıçlı.

“Rahmetli Erbakan 2003 yılında, henüz Mısır Suriye olayları başlamamışken adeta bir kehanette bulunmuştu. Sn Erbakan: Ortadoğu’da büyük olayların baş göstereceğini, Mısır’ın karıştırılacağını, birkaç Arap ülkesinin çatışmalara sürükleneceğini ve Suriye’nin savaşa sürüklenip bölüneceğini kendinden emin bir şekilde iddia etmişti. AK Parti hükümetinin bu olaylardaki konumu ve tavrıyla ilgilide korkunç iddialarda bulunmuştu. Erbakan: AKP hükümeti Ortadoğu’daki bu olayları ihvani bir İslam liderliği hevesinden dolayı destekleyecektir demişti. AK Parti’nin bu ihvan sevdasından vazgeçmesi gerektiğini söyleyip uyarmıştı. AK Parti’nin bu yanlıştan vazgeçmemesi halinde Türkiye’de büyük problemlerin yaşanacağını, Suriye bölündükten sonra Türkiye’nin Yahudi ve Amerikalıların zoruyla İran’la savaşın eşiğine geleceğini ve bölünebileceğini söylemişti… Galiba bu kehanet adım adım gerçekleşiyor.” Eminoğlu Servet.

“Ankara saldırısını lanetlemiyorum. Çünkü bu melaneti gerçekleştirenler zaten mel’undur. Bu şeytana sana beddua ediyorum demekten öte bir değer taşımaz. Şeytanın işi şeytanlıktır. Mesele, işi bu halkı şeytanlardan korumak olan meleklerin ne yaptığıdır. Tek sorum şudur: 7 Hazirandan bu yana yaşadıklarımızın biri dahi başka bir parti iş başındayken gerçekleşmiş olsaydı durum ne olurdu? Ölenlere rahmet, yaralılara sağlık, düşünen beyinlere sabır diliyorum.”Hamdi Topcuoğlu.

“Mal mülk hırslı, kibir, sorumsuzluk, hukuksuzluk, hamaset, riya, “benden sonra kıyamet” diyen ehliyetsiz ama cahil cesaretli, ahlaksızlığı yol etmiş yalakalardan müteşekkil bir iktidarın sonucu budur. 3.sınıf kadroların yönetimindeki canım ülkem perişan oluyor. Her yeri yanıyor, kalbi patlıyor.. Ahlaksız aymazlar arsızca hala konuşabiliyor.. Allah korusun ama hissiyatım o ki çok daha kötü günler yaşatacak bu kifayetsiz muhterisler bize, milletimize, devletimize! Takipçilerim bilir. Sosyal medyada bir çok kez yazdım. Reel ortamda da tüm konuşmalarımda defaatle vurgularım. AKP yüzde bilmem kaç oy alsa da artık bu ülkeyi yönetemez. BOP kapsamında verilen avans bitti. Dünya ekonomisindeki yüksek faize gelen serseri para da suyunu çekti. Ülkemiz için her alanda bir felaket maalesef artık kapıda! Yeni bir siyaset düzeni ve mutlaka milli bir iktidar şart oldu! “ Kerim Yılmaz.

“Ülkeyi öngörüsüz ve plansız programsız kaosa sokacaksınız geldiğiniz görevlerde milleti % 50 safsatasıyla böleceksiniz ya benimlesin ya bertaraf olursunuz diyeceksiniz defalarca Türkiye’nin kalbine bombalar yerleştirecekler ama sen yine önlemleri almak yerine nutuklar atacaksın yapılan her saldırı sonrasında önlemler alınacak diye nutuklar attınız sonra ne yaptınız Akademisyenlerin ağzını kapadınız üniversite gençliğinin ağzını kapadınız askerleri yargıladınız polisleri sürdünüz MHP kendinize emir eri yaptınız burada MHP yöneticileri de tavsana kaç tazıya tut yaptılar..sözüm ona muhalefet yaptılar sonra gelinen noktada teröre teslim ettiğiniz bir ülke oldu Türkiye.. Bizlerin olmasa da sebep olduğunuz Şehitlerin ahi sizi yakacak.” Orhan Karaduman.

“Bugün Devletin kalbi, Başkentimizde kahpe odaklarca gerçekleştirilen hain saldırı açıkça göstermiştir ki güvenlik ve istihbarat zayıflığımız artık bahaneler ve sorunu çözmekten uzak bildik söylemlerle üzeri örtülemez hal almıştır… Beslendiği tüm kaynakların kurutulması ve terörün bitirilmesi için iktidar, muhalefet ve milli duyarlılık içinde olan kuruluşların güç birliği yapması çağrısını tekrarlıyorum. Terör saldırısında hayatını kaybedenleri rahmetle anar, yaralılara acil şifalar dilerim. Kederli aileler başta olmak üzere bu acıya hissiyatta ortak olan tüm duyarlı yurttaşlarımıza taziyelerimi iletiyorum…” Murat Altun.

necdetbuluz@gmail.com

www.facebook.com/necdet.buluz