KÖY KONAKLARI YENİLENİYOR

KÖY KONAKLARI YENİLENİYOR

Çankaya Belediyesi, Bala’dan Çankaya’ya bağlanan ve mahalle statüsüne giren kırsal mahallelerde hizmetlerini sürdürüyor. Muhtarlık binalarını yenileyen Belediye, köy konaklarında da tadilat yapacak.

Çankaya Belediyesi mahalle statüsüne giren köylerdeki çalışmalarını sürdürüyor. Muhtarlık binalarını yenileyerek muhtarları yeni hizmet binasına kavuşturan Belediye, köy konaklarının tadilatını da gerçekleştirecek.
Ekipler, Bala’dan ayrılan ve Çankaya’ya bağlanan Kömürcü Köyü’ne yeni muhtarlık hizmet binası kazandırırken zamanın şartlarına göre yıpranan köy konağında yenileme çalışmalarına başladı.
İki katlı köy konağında çalışmalara başlayan Çankaya Belediyesi, binanın boya badanasından fayans işlerine elektrik tesisatının kurulmasından köy konağının odalarının tadilatına kadar tüm binayı baştan aşağıya yenileyecek.

İLK DÖNEMİMDE İLK MUHTARLIK BİNAM
Son yerel seçimlerde Kömürcü Mahalle Muhtarlığına seçilen ve ilk döneminde yeni bir hizmet binasına kavuştuğunu belirten Mustafa Şimşek, ‘Biz mesafe olarak şehre uzakta kalan yerleşim yerinde oturuyoruz. Bizleri unuturlar sanmıştık ama sağ olsun Başkanımız bizi unutmadı. Köy konağımız çok eskimişti ve konuklarımızı ağırlarken inanın utanıyorduk. Şimdi konağımız yeni halini aldıktan sonra başkanımızı ve konuklarımızı ağırlamaktan büyük onur duyacağız’ diye konuştu.