ÇANKAYA SOKAKLARINDA SEYYAR ALARMI

ÇANKAYA SOKAKLARINDA SEYYAR ALARMI

Çankaya Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıtası, Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün de katılımıyla gerçekleştirilen gece operasyonunda çok sayıda seyyar satış tezgahına el koydu.

Halk sağlığını tehdit eden tezgahlara karşı ortak olarak düzenlenen operasyonda çok sayıda araç da parka çekildi.

Başkentin merkezi olması ve yaşamın gece gündüz her saatte sürmesinden dolayı seyyar satıcıların ilgi odağı olan Çankaya, iki belediye ve emniyetin ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonla rahat bir nefes aldı.

Akşamın ilerleyen saatlerinde yaktıkları dev boyutlu mangallarla kenti dumana ve kaynağı belirsiz gıda maddelerine boğan seyyar satıcılar, Çankaya Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıtası ve Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün desteğiyle merkezden dış semtlere doğru gerçekleştirilen bir operasyonla temizlendi.

Ankara Valiliği tarafından alınan karar doğrultusunda birlikte hareket eden iki belediye ve emniyet güçleri, bir kısmı plakasız seyyar satış araçlarına yaptıkları operasyonlarda çalıştırılamayan araçları kurtarıcılar ile Çankaya Belediyesi Otoparkı’na çekti. Zabıta ekipleri, akü takviyesi ile çalıştırılamayan araçları ise itme yoluyla yerinden alarak çekicilerin üzerine yüklediler. Operasyon sırasında bazı araçlarda “Evlere Servis Yapılır” ibareli levhalar ve içinden çıkan servis masaları da dikkat çekti.

Gecenin ilerleyen saatlerinde kentin yaya bölgelerinde satış yapan seyyar tezgahlara da müdahale eden ekipler, önemli bir ortak çalışmaya imza atarak gıda terörüne son verdiler.