“Sanat, farklılıklardan ve kaostan beslenen dünyada umut, mutluluk ve özgürlüktür”

Sanatçı Ayşegül Yarar” Yüzde Yüz İnsan” temalı
işleriyle,kaos ve krizlere yeni yorumlar getiriyor….

“Sanat, farklılıklardan ve kaostan beslenen

dünyada umut, mutluluk ve özgürlüktür”

Haber:Halim UTLU
Yönsüz dinamizmin, geçmiş, şimdi ve gelecek arasındaki bağlantıları,yeniden düşünmeye zorlayan bireysel ve kolektif krizler biçiminde ortaya çıktığını belirten usta ressamlardan
Ayşegül Yarar “Eğer geçmiş deneyimleri yaratıcılık açısından zenginse ve bugün geleceklerini özgürce hayal edebilme kapasiteleri varsa, insanlar geleceklerini çok farklı bir biçimde kurgulayabilir ve oluşturabilirler. Tersinden, insanlar geçmişten koptukları ve belirsiz bir geleceğe sürüklendikleri hissi taşıyorlarsa, bu aslında kaos ve krizin bir semptomudur.”dedi.

İyiye ve kötüye dair görüşler, yeniden sınanıyor

Yeni resim sergisini,18.3.2016 tarihinde Semra Sancak sahipliğindeki Fırça Sanat Galerisi’nde (Hilal Mah.685.Sokak No:7/A Çankaya-Ankara) açan Yarar,“Yüzde yüz insan” temalı sergisinde, bilinen çizgisinden sapan,hem bireysel hem de kolektif düzeyde yaşanan kaos ve krizlere gönderme yapıyor;
“İyiye ve kötüye dair görüşlerin yeniden sınandığı bu kriz anları, yol açtığı tüm negatif duygular ve karmaşaya rağmen, bizim “Yüzde yüz insan” olma arayışımızın bir parçasıdır.

Sanat, geleceği yeniden kurgulamamıza yardımcı oluyor

Bütün bunlarla ilişkili olarak, bana göre sanat geleceği yeniden kurgulamamıza yardımcı olan, kriz ve kaosu hem yaratan, hem de ona yeni bir yön veren en yaratıcı faaliyettir.Sanat, farklılıklardan ve kaostan beslenen düzenin dünyasında umut, mutluluk ve özgürlüktür.
Küçüklü büyüklü 50 civarında yeni eserlerin yer aldığı bu ilginç sergi,6 Nisan 2016 tarihine kadar,sanatseverlerin çok ilgisini çekecek yapıtlardan oluşuyor.