“EFENDİSİ OLMAYAN KADINLAR” ÇANKAYA’DA

“EFENDİSİ OLMAYAN KADINLAR” ÇANKAYA’DA

Çankaya Belediyesi’nin organizasyonunda gerçekleşen ve boyun eğmeyen kadınların hikayelerinin anlatıldığı “Efendisi Olmayan Kadınlar” gösterisi, Çankayalılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Her geçen gün daha fazla hissedilen kadın sorununa farklı bir açıdan parmak basmak ve bu sorunu işaret etmek için yapılmış bir gösteri olan “Efendisi Olmayan Kadınlar”, sanatseverlerle buluştu. Çankaya Belediye Başkanvekili Kadir Yıldırım, Cumhuriyet Halk Partisi Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli ve çok sayıda izleyicinin katıldığı gösteri, Çankaya Belediyesi’nin organizasyonunda Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu’nda sahnelendi.

Erkek hegemonyasını kabul etmeyen kadınların hikayesinin sözlü ve müzikal şekilde izleyiciye aktarıldığı gösterinin anlatıcılığı ve şiirlerin yorumculuğu gazeteci Tayfun Talipoğlu tarafından yapılırken şarkı ve türküler Mustafa Özarslan tarafından yorumlandı. İlk boyun eğmeyen kadın Lilith’in hikayesiyle başlayan gösteride ikiliye Grup Çığ da müzikleriyle eşlik etti.

Efendisi olup da rahat eden kadınların aksine, efendisi olmayan kadınların hikayesinin müzikal biçimde anlatıldığı gösteride izleyiciler zaman zaman türkülere de eşlik ederken yıllar boyunca Bir Yol Hikayesi Bam Teli programıyla Türk halkının beğenisini kazanan Tayfun Talipoğlu, salonu dolduran izleyicilere Bam Teli programının devam edeceği müjdesini verdi.