Çankaya SANATTA NİSAN YAĞMURU

SANATTA NİSAN YAĞMURU

Çankaya Belediyesi, sergi, konser, tiyatro ve festivalle dolu yeni bir aya daha hazır. Teröre karşı siyah tuval üzerine yapılan resimlerden oluşan Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği’nin (BRHD) 46. Kuruluş yılı sergisiyle başlayacak Nisan ayında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 1000 Çocuk Korosu’nun vereceği konser ve “Çocuk ve Gençlik Film Festivali” ile kutlanacak.

Çankaya Belediyesi’nin Nisan ayı etkinlikleri arasında, şair Özdemir Asaf’ın kişisel eşyalarından oluşan sergiye ev sahipliği yapmak, Ozan Aşık Veysel’i anma gecesi düzenlemek, yazar Rıfat Ilgaz’ın hayatını anlatan “De Babam Fırat” tiyatro oyununu sanatseverlerle buluşturmak da yer alıyor.

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM), 4-15 Nisan tarihleri arasında Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği’nin (BRHD) 46. Kuruluş yılı sergisini Ankaralılarla buluşturacak. Serginin tamamı, son dönemde ülke genelinde artan terör olaylarına karşı tepki olarak siyah tuvallerin üzerine yapılan resimlerden oluşuyor.

7 Nisan 19.30’da “Harman” grubunun Türk Halk Müziği konseri vereceği ÇSM’de, 9 Nisan’da Yazar Rıfat Ilgaz’ın hayatını konu alan “De Babam Fırat” isimli tiyatro oyunu 14.00 ve 19.30’da sahnelenecek. 15 Nisan 13.00-17.00 saatleri arasında Dünya Sanat Günü atölye çalışması Ankaralı sanatçıların katılımıyla ÇSM fuaye salonunda kutlanacak. ÇSM, aynı gün 18.30’da ise “Oğuz Tansel Şiir Ödül Töreni”ne ev sahipliği yapacak.

17 Nisan -7 Mayıs tarihleri arasında ise “Tüm Dünyayı Kucaklamak İstedim Kollarım Yetişmedi” sergisinde şair Özdemir Asaf’ın fotoğraflarının, kişisel eşyalarının ve el yazılarının sergileneceği ÇSM’de, 21 Nisan’da “Çocuk ve Gençlik Filmleri Festivali” düzenlenecek. Festival kapsamında yapılacak atölye çalışmalarında çocuk ve gençlere sinemanın büyülü yanları da aktarılacak.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ise, 1000 Çocuk Korosu’nun Şef Musa Göçmen eşliğinde, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda vereceği konserle kutlanacak. Bu yıl altıncısı düzenlenen konser 17.00’de başlayacak. 25 Nisan’da ünlü halk ozanı Aşık Veysel’i anma programı Devlet Tiyatroları Şinasi Sahnesi’nde 19.30’da başlayacak. Davul ve Perküsyon Festivali ise 28-29-30 Nisan’da ise ÇSM’de ve Kuğulupark’ta gerçekleşecek.

GALERİLER

Galeri Çankaya ise 4-16 tarihleri arasında Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği 39. Yıl Üye fotoğraf sergisine, 20-30 Nisan tarihleri arasında Demet Aryal, “Vizyon” kişisel resim sergisine ev sahipliği yapacak.

5-26 Nisan’da Klasik Türk Sanatları Vakfı Karma Sergisine ev sahipliği yapacak Galeri Kara’da ise, 20 Nisan 18.00’de Kırmızı Sandalye Öykü Günleri’ne öykücü Doğan Ateş katılacak. Galeri Kara’da, 29 Nisan 4 Mayıs tarihleri arasında da Sema Bayram Çalapçıkay kişisel resim sergisi açacak.