Edebiyatçı Mehmet Aydın’ı toprağa verdik

Edebiyatçı Mehmet Aydın Toprağa Verildi

Geçirdiği kalp krizi sonucu 93 yaşında hayatını kaybeden 93 yaşındaki edebiyatçı ve eğitimci Mehmet Aydın defnedildi.

Geçirdiği kalp krizi sonucu 93 yaşında hayatını kaybeden 93 yaşındaki edebiyatçı ve eğitimci Mehmet Aydın defnedildi.

Çok sayıda şiir ve araştırma kitabı bulunan Mehmet Aydın, geçirdiği kalp krizi sonucu 31 Mart’ta hayatını kaybetti. Aydın, bugün Karşıyaka Mezarlığı’ndaki Ahmet Efendi Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenazeye Aydın’ın yakınları ve öğrencileri ile edebiyat ve bilim dünyasından isimler katıldı.

1923 yılında Afyon’da doğan Aydın, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. Bir süre Türk Dil Kurumunda Terim Kolu uzmanlığı yapan Aydın, Dil Derneği ve Ankara Edebiyatçılar Derneğinin kurucuları arasında yer aldı.

Uzun yıllar Bilkent Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışan Aydın, Türk dili üzerine araştırmalarıyla öne çıktı. Aydın, edebiyat ve eğitim alanında çeşitli ödüller aldı.
Şahver Karasüleymanoğlu’un duygularıyla Mehmet Aydın:Bir ÇINAR ın Vedası…

Bir çınarın vedası ne kadar zormuş.Yaşamım boyunca bunca seveni olan bir kişinin yolculuğuna tanık olmadım .Ankara’nın edebiyat çevresi ,Afyon’dan gelen hemşehrileri,üniversiteden öğrencileri ,meslektaşları ,okuyucuları onu tanıyıp da sevmeyen olmadığına göre, duyan herkes Karşıyaka mezarlığına, onu son yolculuğuna uğurlamak için gelmişti.Hepimiz hüzünlüydük. İki gün önce bir salonda onun coşkulu konuşmasını dinleyenler, ölüm haberine inanamamış.94 yaşında aklı başında ,okuyan, kusursuz konuşup,yazan ve bu yalancı dünyaya gülümseyerek bakan kaç kişi bulunur.O, herkese sevgiyle kucak açan, bizim bitmeyen sevgi pınarımızdı,Çağımızın Yunus Emre’siydi .Ara sıra sesini duyup enerji depoladığımız yüce insan artık yok.Onu hiç unutmasak da sesini duyamamak çok kolay olmayacak. Başucumuzdan ayırmayacağımız 50 den fazla kitabıyla bizi hep düşündürse de,bayram sabahları ilk aradığımız telefonu artık yanıt veremiyecek. Toplantı salonlarının duayen konuşmacısı yok artık.Manevi babamız bizi bırakıp gitti.Buna alışmak çok zor olacak..Tek tesellimiz tam iki ay önce kaybettiği eşi Muzaffer öğretmenimize kavuşmasıdır. Yan yana olan mezarlarına ışıklar yağsın.İki güzel eğitimcinin de mekanları cennet olsun.Ailesi ve sevenlerinin başı sağ olsun.
Şahver Karasüleymanoğlu