Nazlı Eray, Çankaya’da okurlarıyla buluştu

-BÜYÜLÜ GERÇEKLİĞİN KRALİÇESİ ÇANKAYA’DAYDI

Türk edebiyatının en önemli kalemlerinden Nazlı Eray, Çankaya Belediyesi Ayrancı Baharevi’nde okurlarıyla buluştu.

Türk edebiyatının en önemli kalemlerinden olan, eserleri pek çok yabancı dile çevrilen ve dünya edebiyatının önde gelen ödüllerine layık görülen “Büyülü Gerçekliğin Kraliçesi” Nazlı Eray, Çankaya Belediyesi Ayrancı Baharevi’ne konuk oldu.

Güvenevler Mahallesi Muhtarlığı ve Çankaya Ayrancı Baharevi işbirliğiyle düzenlenen söyleşi ve imza gününe çok sayıda edebiyatsever katıldı. Okurlarıyla buluşan Eray, hem son kitabı “Kayıp Gölgeler Kenti”nden hem de yakın zamanda tekrar baskısı yapılan “Karga Feramuz’un Aşkı” ve “Rüya Yolcusu” adlı kitaplarından bahsetti, eserlerinden pasajlar okudu.

Yazmaya başladığı 14 yaşından beri büyülü bir maceraya dönüşen edebiyat serüvenini; kişisel anlarını ve anılarını samimiyetle paylaşan Eray, yaklaşık 3 saat süren söyleşinin sonunda okurlarının kitaplarını imzaladı. “Karga Feramuz’un Aşkı”, “Bir Böcek Sevdim” gibi, kendi çocukluğundan izler taşıyan eserleriyle çocuk edebiyatına da önemli katkılar yapan Nazlı Eray’ı dinleyenler arasında çocuklar da vardı. Minik okurlarına ayrı bir özen gösteren Eray, onlarla sohbet etti, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.