ÇSM’DE TÜRKÜ “HARMAN”I

ÇSM’DE TÜRKÜ “HARMAN”I

Çankaya Belediyesi’nin katkılarıyla Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde sahne alan “Harman”, türkü severleri Anadolu ezgileriyle buluşturdu.

Çankaya Belediyesi sanata ve sanatçıya desteğini sürdürüyor. Buket Yücel, Buse Katılmış ve Burcu Ocak’tan oluşan Harman Grubu ilk konserlerinde, Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde Ankaralılarla buluştu.

FARKLI YÖRELER VE FARKLI KÜLTÜRLER BİR SAHNEDE
İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Bölümü’nde tanışıp, bir araya gelmiş olan grup, söyledikleri türkülerle Anadolu rüzgarı estirirken, salonu dolduran vatandaşlar da farklı yörelerden seçilmiş türkülere eşlik etti.
Karacaoğlan, Neşet Ertaş, Muzaffer Sarısözen, Çekiç Ali gibi ustaların eserlerine de yer veren grup üyeleri, Gönül Dağı, Şu Karşıki Dağda Kar var Duman Yok, Yeşil Başlı Gövel Ördek, Sen Benimsin Ben Seninim gibi halk müziğinin sevilen eserlerini seslendirdi.

İLK KONSERLERİNDE BEĞENİ ALDILAR
Yaklaşık iki saat süren türkü ziyafetinin ardından türkülere eşlik eden Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya’ya teşekkür eden grup üyeleri, bu konserin birlikte verdikleri ilk konser olduğunu belirterek, emeği geçenlere ve solandaki türkü dostlarına teşekkür ettiler.
5 Ek