AĞAÇLAR YAZA HAZIRLANIYOR

AĞAÇLAR YAZA HAZIRLANIYOR

Çankaya’da ağaçlar budanarak bahara hazırlanıyor. Kurumuş, hastalıklı ve çevreye zarar verebilecek duruma gelen dalları budanan ağaçlar, daha sağlıklı hale getiriliyor.

Çankaya Belediyesi ağaçları budayarak yaza hazırlıyor. Ağaçların yaz aylarına daha sağlıklı girebilmesinin yanı sıra kurumuş dalların düşerek vatandaşlara tehdit oluşturmasının da önüne geçmek için yürütülen budama çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Kasım ile Nisan ayları arasında süren budama sezonunu yoğun mesaiyle sürdüren Çankaya Belediyesi, Ocak ve Şubat aylarını da yoğun mesaiyle geçirdi. Ocak’ta bin 85 ağaç budanırken, Şubat’ın ilk 20 gününde 796 adet sokak ağacı budandı.

İlçenin her noktasında çalışmalarını sürdüren budama ekipleri, gündüz yoğunluğu çok fazla olan bazı sokak çalışmalarını ise gece saatlerine bırakıyor. Çevreye verilen rahatsızlığı minimuma indirmek ve çalışma koşullarını kolaylaştırmak amacıyla gece yapılması planlanan çalışmalar özellikle Kızılay bölgesinde yürütülüyor.

KURUMUŞ DALLAR İHTİYAÇ SAHİPLERİNE
Sezon sonunda toplam 5 bin 200 ağacı budamış olmayı hedefleyen Belediye ekipleri, ağaçlardan elde edilen kütük ve odunları ise gelen talepler doğrultusunda değerlendirerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.