BARSELONA- ÇANKAYA İŞBİRLİĞİ

-BARSELONA ÇANKAYA İŞBİRLİĞİ

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, İspanya Barselona kuruluşu Akdeniz için Birlik sorumlularını makamında kabul etti. Görüşmede iki ülke arasında enerji verimliliği konusunda yapılabilecek işbirlikleri konuşuldu.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, İspanyol kuruluş Akdeniz İçin Birlik (The Union for the Mediterranean) sorumluları José Pintor ve Olgu Okumuş’u makamında kabul etti.
Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Anıl Sevinç’in de yer aldığı toplantıda, enerji verimliliği konularında iki ülke arasında yapılabilecek işbirlikleri konu edildi. Çankaya Belediyesi faaliyetlerinin ve çevre politikalarının farklı ülkelerin yerel yönetimleriyle paylaşılmasını önemli bulduklarını belirten Pintor, “Belediyenin farklı konulardaki atölye çalışmalarını, park aydınlatmalarını ve atık toplama projelerini beğenerek gözlemliyoruz” dedi. Okumuş da yerel diyalog ve işbirliği sürecini başlatılabileceklerini belirtti.

“İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ”
Başkan Taşdelen’in her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirttiği toplantıda, Sevinç de Başkanlar Sözleşmesi’ne uygun olarak çevre eylem planı hazırladıklarını belirtti. Sevinç, “Çalışmalarımız atık ve geri dönüşüm, biyolojik gölet, rüzgar gülü, enerji verimliliği faaliyetleri, kent-tarım eğitimi, kent-tarım hobi eğitimi yönünde devam ediyor” dedi.