Nusaybin’de 3 şehit daha

Operasyonların sürdüğü Mardin’in Nusaybin ilçesinde teröristlerin saldırısında bir polis ve iki asker şehit oldu. İlçede dün şehit olan polis Cebrail Aköz ise İzmir’de son yolculuğa uğurlandı.

Nusaybin’de teröristler güvenlik güçlerine saldırdı, bir polis ve iki asker şehit oldu. Mardin Nusaybin’de teröristlere yönelik operasyonlar Dicle ve Fırat mahallelerinde yoğunlaştı. Operasyonlar sırasında teröristlerin saldırısı sonucu Özel Harekat Polisi Oğuz Günaydın yaralandı. Hastaneye kaldırılan Günaydın, yapılan müdahaleye rağmen şehit oldu.

Operasyonlar sırasında teröristler yerleştirdikleri bir patlayıcıyı da infilak ettirdi. Patlamada 2 asker şehit oldu. Şehit Özel Harekat Polisi Oğuz Günaydın’ın acı haberi memleketi Malatya’ya ulaştı. 25 yaşındaki Günaydın, nişanlıydı.

Şehit Uzman Çavuş Bilal Kurtoğlu, 2 çocuk babasıydı. Acı haberi Hatay’daki ailesine askeri yetkililer verdi.

Nusaybin’de 18 Mart’taki operasonlarda şehit olan polis Cebrail Aköz için Mardin Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Şehidin naaşı törenin ardından İzmir’e uğurlandı. Cebrail Aköz, 25 yaşındaydı. 3 gün önce Diyarbakır’ın Sur ilçesinden Nusaybin’e gitti. Yeni görev yerini, endişelenmemesi için annesinden sakladı. Aslen Niğdeli olan şehit için karşıyaka Beşikçioğlu Camii’nde tören düzenlendi. Cebrail Aköz, Işıkkent Polis Şehitliği’ne defnedildi.
GENELKURMAY DAN AÇIKLAMA
Genelkurmay Başkanlığından, Mardin’in Nusaybin ilçesinde düzenlenen terör saldırısında şehit düşen iki güvenlik görevlisi için taziye mesajı yayımlandı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer verilen mesajda, Nusaybin’de devam eden operasyonda bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen saldırıda bir asker ve bir emniyet mensubunun şehit olduğu, 2 asker ile 3 emniyet mensubunun hafif yaralandığı bildirildi.

Hastaneye kaldırılan yaralıların tedavisine devam edildiği kaydedilen mesajda, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet teşkilatımızın mensupları ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza ve kahraman emniyet mensuplarımıza acil şifalar temenni ediyoruz” denildi.