Yüksekova’da 3,Nusaybin’de 1 ŞEHİT daha….

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda iki polis ve bir asker şehit oldu, dokuz güvenlik görevlisi yaralandı.Nusaybin’den de 1 Şehit haberi daha geldi.

Alınan bilgiye göre, ilçenin Eski Kışla, Orman, Mezarlık, Yeşildere, Yeni, Cumhuriyet, Dize, Güngör ve Esentepe mahallelerinde teröristlerce kazılan çukurların kapatılması ve oluşturulan barikatların kaldırılması amacıyla 13 Mart’taki sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan ve “Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle” adı verilen operasyon devam ediyor.

İlçe merkezindeki operasyonlarda güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma yaşandı. Çatışmada iki özel harekat polisi ve bir asker şehit oldu, biri polis, 8’i asker 9 güvenlik görevlisi yaralandı. Yaralılar, Hakkari ve Van’daki hastanelere kaldırıldı. İlçede operasyonlar sürüyor.

SAKARYA’YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde zırhlı arıcın geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan 3 güvenlik görevlisinden Özel Harekat polisi 23 yaşındaki Yasin Boran’ın, Sakarya’nın Serdivan İlçesi’ndeki baba evine ateş düştü.

Yüksekova’da öğle saatlerinde güvenlik güçlerine ait zırhlı aracın geçişi sırasında PKK’lı teröristler tarafından yola döşenen patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada, 2 polis ve 1 asker şehit olurken, 9 güvenlik görevlisi de yaralandı. Patlamada şehit olan 3 güvenlik görevlisinden Özel Harekat polisi Yasin Boran’ın Sakarya’nın Serdivan İlçesi’nde oturan ailesine haber verildi. Sağlık ekibiyle eve giden görevliler şehidin babası çalıştığı fabrikada işte olduğu için haber annesi Yasemin Boran’a verildi. Şehit annesi Yasemin Boran sinir krizleri geçirince sağlık ekipleri müdahale etti. Boran Ailesi’nin evi akrabaları ve komşularının akınına uğradı.