TAKSİCİLERDEN TAŞDELEN’E TEŞEKKÜR

TAKSİ ESNAFINDAN TAŞDELEN’E TEŞEKKÜR

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, durakları yenilenen taksi esnafı temsilcileriyle sabah kahvaltısında bir araya geldi.
Bugüne dek 15 taksi durağını yeniden imal edip esnafa teslim ettiklerini söyleyen Taşdelen, 2016 hedefinin 65 yeni taksi durağı binası olduğunu söyledi.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, çeşitli semtlerde yapımı tamamlanıp kullanıma sunulan taksi duraklarının temsilcileriyle Alba Otel’de düzenlenen kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Taşdelen, Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkanvekili İzzet Yıldırım’ın da katıldığı toplantıda Çankaya’daki taksi duraklarının tamamının yenileceğinin müjdesini verdi.
Çayyolu’ndan Beşevler’e, Ayrancı’dan Cebeci’ye pek çok semtte yapımı tamamlanarak esnafa teslim edilen 15 taksi durağı temsilcisi ve Oda Başkanvekili ile bir araya gelen Taşdelen, belediyecilik ve hizmet anlayışını özetleyerek “Hayat neredeyse orada olacağız. Ayrımsız, eşit hizmet götürüp herkesi kucaklayan bir belediye olmak üzere yola çıktık” dedi. Ülkemizin zor günler yaşadığına vurgu yapan Taşdelen, zorda olan esnaf ve vatandaşla sıkça bir araya geldiğini ifade ederek “Birlik, beraberlik içinde yaraları hızlıca saracağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

65 TAKSİ DURAĞI DAHA YENİLENECEK
Örnek projeler geliştirerek taksi durakları gibi muhtarlık hizmet binalarını da yenileyip Çankaya’ya yakışır hale getirdiklerini söyleyen Taşdelen, “Taksici esnafı kadirşinastır, güvenilirdir, mahalle için bir güven noktasıdır. Esnafın hizmet vermeye çalıştığı, yazın soğutulamayan, kışın ısıtılamayan eski derme çatma prefabrik yapılar beni üzüyordu. Bu yıl imal edeceğimiz 65 taksi durağı ile birlikte Çankaya’ya yakışır 80 taksi durağını sizlere, semt sakinlerinin kullanımına sunmuş olacağız, hepinize hayırlı olsun” dedi.

2016 YATIRIM YILI OLACAK
Önceki yıl sadece taksi durakları değil, muhtarlık binaları, aile sağlığı merkezleri, ibadethaneler ve okullarda da yenileme yaptıklarından söz eden Taşdelen, yakında çok sayıda temel atma töreni ve açılışın Çankayalıları beklediğini söyledi. Asfalt, kaldırım ve çöp konusunda yapılan yeniliklerle rekor düzeyde üretim gerçekleştirdiklerine değinen Başkan Taşdelen, kültür merkezleri, yüzme havuzları, kreşler, Çankaya Evleri, yeni parklar ve pazaryerleri için kolları sıvadıklarını belirtti. Altyapı ve kültür sanat projelerinin yanı sıra sosyal projelerle de gündem yaratacaklarını dile getiren Taşdelen, ev tutmak zorunda kalan yüzlerce üniversite öğrencisine ev eşyası yardımı yaptıklarını, Çankaya’nın Filizleri Projesi’yle konutların, işyerlerinin üniversite öğrencilerine burs verme yolunu açtıklarını söyledi.

ESNAF DA MÜŞTERİ DE MEMNUN
Taşdelen’in bir esnaf dostu olarak taksi duraklarının içler acısı halini görüp yenileme sözü verdiğine dikkat çeken Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkan Vekili İzzet Yıldırım, “Kim bizim için bir çivi çaktıysa Allah ondan razı olsun. Kim bizim yanımızda olursa biz de onun yanında yer alacağız” dedi.
Bazı müşterilerinin yenilenen taksi duraklarını ziyaret ederek çay içip sohbet etmelerinin kendilerini mutlu ettiğini belirten bir esnaf temsilcisi, müşterileriyle yaptıkları sohbetlerde belediyenin hizmetlerinin gözle görünür şekilde farklılaştığını ve memnun olduklarını aktardı.
Kahvaltının ardından taksi duraklarından gelen temsilcilere Atatürk posteri armağan eden Taşdelen, esnafa bol kazançlar diledi.

5 Ek