Vitor Pereira:Hak ederek kazandık

Derbi maçta Beşiktaş’ı 2-0 mağlup ederek şampiyonluk yarışındaki iddiasını iyice güçlendiren Fenerbahçe’nin teknik patronu Vitor Pereira, karşılaşma sonrası ilginç açıklamalar yaptı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Spor Toto Süper Lig’de Beşiktaş’ı 2-0 yenerek liderliği devraldıkları derbiyi, hak ederek kazandıklarını söyledi.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Pereira, zor bir maç oynadıklarını ve kaliteli bir takıma karşı son ana kadar iyi bir mücadele ortaya koyduklarını anlattı.

“İlk yarıda çok fazla pozisyonumuz vardı. Attığımız ilk gol teknik ekibin laboratuvar çalışmasının ürünüdür” diyen Pereira, “Hak ederek o golü attık. Golü erken bulunca sakin olduk. Beşiktaş ikinci yarı üzerimize geldi. Rakibimiz iyi oyunculardan oluşan kaliteli bir takım. Hak ederek aldığımız galibiyetten mutluyum. Bir takım olduğumuzu fazlasıyla hissettim. Bu gece iyi bir uyku çekeceğim” ifadelerini kullandı.

“AVRUPA’DA TEK BİZ VARIZ”
Pereira, Avrupa kupalarında kalan tek Türk takımı olduklarını vurguladı. Türkiye’yi tek takım olarak en iyi şekilde temsil edeceklerini aktaran Portekizli teknik adam, “Bu ülkeyi Avrupa’da temsil eden tek takımız. Avrupa’daki mücadelemizle bu ülkenin değerlerine katkıda bulunuyoruz. Bu maça kadar toparlanmak ve hazırlanmak için fazla zaman bulamadık. Bugün gördüklerimden çok mutluyum. Avrupa’da Türkiye’yi gururla temsil ediyoruz. Türk futbolunun kaliteli olduğunu Avrupa’ya göstermeye çalışıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

“GALATASARAY BİTİK BİR GÖRÜNTÜDEYDİ”
Tüm kulvarlarda yollarına devam ettiklerini aktaran Pereira, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Taraftarlar ligde ve kupada şampiyon olup Avrupa’da yolumuza devam etmemizi istiyor. Bunun için çok çalışıyoruz. Avrupa’da hafta içi maç oynayan takımlar, ligde zorlanır. Bizden çok daha fazla dinlenen bir takımla karşılaştık. Bu anlamda bizden çok daha rahattılar. Bazı takımlar ülkelerinde başarılı olur ama Avrupa’da devam edemezler. Türkiye büyük bir ülke ve diğer ülkelerden saygı görmesi gerekiyor. Rakibimiz 8 gün dinlendi. Biz dinlenemeden oynamamıza rağmen kazandık. Bunun konuşulmasını istiyorum. Galatasaray Lazio ile karşılaştı. Bitik bir görüntüdeydiler. Avrupa’da sonuna kadar gitmek ve kupa ile ligi de kazanmak istiyoruz. Üç kulvarda da kazanmak istiyoruz.”

“HAKEM ÇAKIR’A SARILDIM ÇÜNKÜ…”
Pereira, maçın hakemi Cüneyt Çakır’ın yönetimiyle ilgili soruya, “Bence bugünkü maçı belirleyen nokta bir takımın diğerinden daha iyi futbol oynamasıydı. Daha iyi oynayan takım sonucu belirledi. İlk maçta sonucu hakem hataları belirlemişti. O günle bugünü düşünürsek, ilk maçta daha fazlaydı” cevabını verdi.

Süper Lig’de 15. haftada oynadıkları Medipol Başakşehir maçından sonra hakem Cüneyt Çakır’a sarılması hatırlatılan Pereira, “Portekizli bir hocayım ve bir ya da iki tane Portekizli hakemi hatırlıyorum. Bu Türkiye’de daha kötü. Hiçbirini tanımıyorum. Maç sonu duygularımla hareket ediyorum ve iyi yönetmişse gidip sarılmışımdır. Gerçekten hakemleri tanımıyorum, isimlerini bilmiyorum. Hakem, bugün iyi bir yönetim yapmaya çalıştı. Belki sahada 22 oyuncu tutmayı denedi. İlk maçta kafamda kesinlikle şüphe yok, o maçı hakemle kaybettik. O hakemin de yüzünü hatırlamıyorum” ifadelerini kullandı.

Bu sözleri üzerine, “Cüneyt Çakır’ı tanımıyor musunuz? sorusu yöneltilen Portekizli çalıştırıcı, “Ben herkesi tanıyorum, hiç kimseyi tanımıyorum” cevabını verdi.

“SENE SONU GÖRÜŞECEĞİZ”
Pereira, Türkiye’de çok eleştirildiği konusundaki soruya, üst üste sorularla karşılık verdi.

Tecrübeli teknik adam, imalı bir şekilde eleştirileri hak ettiğini söyleyerek, “Ben hak ediyorum o eleştirileri. Bu ülkeyi Avrupa’da temsil eden tek takım kim? Beşiktaş’la kim şampiyonluk yarışını sürdürüyor? Kupada da yoluna kim devam ediyor? Siz daha iyi bilirsiniz. Sene sonu göreceğiz” şeklinde konuştu.

“HERKES BU AKŞAM HAYATINI ORTAYA KOYDU”
Caner Erkin’i sarı kartı olmasına rağmen oyundan almaması konusunda Pereira, şunları kaydetti:
“Bu akşam takımım çok uğraştı. Oyuncularımın performansından mutluyum. Duygu yüklü bir maçtı.Yüreğimizi ortaya koymamız gerektiğini, taktiksel dengeyi kaybedersek kazanamayacağımızı takıma söyledim. Caner’i kendime benzetiyorum. Ben de sert ve anlık tepkiler veriyorum. O nedenle herhangi bir sıkıntı yok. Caner’le konuşurken onu sakinleştirmeye ve motive etmeye çalışıyorum çünkü ona güveniyorum. Herkesin hayatını ortaya koyduğunu gördüm, bu akşam.”

ÜÇ İSME ÖZEL TEŞEKKÜR
Vitor Pereira, maçtan hemen sonra yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada da, üç oyuncuya özel olarak teşekkür etti. Portekizli çalıştırıcı, “Volkan Demirel’e özel bir teşekkür ediyorum, aynı zamanda Gökhan Gönül ve Mehmet Topal da sakat sakat oynadı ve büyük bir özveriyle mücadele ettiler” dedi.