ÇSM’DE ÇEK RÜZGARI ESTİ

ÇSM’DE ÇEK RÜZGARI ESTİ

Dünyaca ünlü Çek müzisyenlerden viyolonsel sanatçısı Jiri Barta ile piyano sanatçısı Terezie Fialova, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM)’nde müzikseverlerle buluştular.

Çek Cumhuriyeti’nin yetiştirdiği en önemli sanatçılar arasında gösterilen Jiri Barta ve Terezie Fialova ikilisi Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’ne gelen müzikseverlere keyifli bir akşam yaşattılar.
Oda müziği sanatçısı ve konçerto solisti olarak önde gelen sanatçılarla birlikte konser veren ve konserlerine 1785 yılına ait bir Gagliano çellosu ile çıkan Jiri Barta, bu kez vatandaşı Terezie Fialova ile sahneye çıktı.
Çek Cumhuriyeti’nin en etkileyici piyano solistleri arasında gösterilen Terezie Fialova sahneyle 12 yaşında tanışmış olmasına rağmen birçok yerli ve yabancı sanatçıyla çalışma başarısını gösterdi.
Türkiye’de ilk kez sahneye çıkan Terezie Fialova ile birlikte konser vermenin mutluluğunu yaşayan Jiri Barta, Fialova ile Ludwig van Beethoven, Johannes Brahms ve Sergei Rachmaninov’dan sonatları seslendirdi.