GİRİŞİMCİNİN TERCİHİ ÇANKAYA

içeriktaşdelen

İşyeri açmak isteyen girişimciler için cazibe merkezi olan Çankaya, 2016 yılının ilk çeyreğinde 1820 yeni işletmenin daha tercihi oldu. Kamu kurumlarının, üniversitelerin, hastanelerin yoğun olduğu ilçede, Ocak ayında 451, Şubat’ta 614, Mart ayında ise 755 işyeri açıldı

Çankaya Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nün yayınladığı rapora göre, yılın ilk iki ayında ilçede 1820 yeni işyeri açıldı. Çankaya’da Ocak, Şubat ve Mart’ta açılan işletmelerin 1558’i market, büro, kuaför, pastane, lokanta, konfeksiyon gibi sıhhi işyeri, 189’u depo, ilaçlama, imalathane gibi gayri sıhhi işyeri, 73’ü ise eğlence ruhsatı için belediyeye başvurdu.

DENETİMLER HIZLANDI

Her türlü ayrıntının incelenerek verildiği ruhsatlar, daha sonra da işletmenin uygunluğu açısından ruhsat denetim ekipleri ve zabıta tarafından da kontrol edildi. Çankaya Belediyesi denetim ekipleri, ilk iki ayda 1540 işyerinin ruhsat kontrolünü de gerçekleştirdi.

ESNAFA HEDİYE

Çankaya Belediyesi yeni dönemde işyerlerinin kapısını yeni açan esnafa ayrıca özel yapım nazar boncuklu hayırlı olsun çerçevesi hediye etmeye devam ediyor. Çankaya Belediyesi’nin Ahşap Çocuk Oyuncakları Atölyesi’nde engelliler tarafından yapılan çerçeve içinde takdim edilen hediyeyi memnuniyetle kabul eden esnaf da nazar boncuğunu işyerlerinin başköşelerine asıyor.