Meteoroloji ”Sağanak yağışlar” için uyardı

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, Çanakkale, Antalya, Isparta,Zonguldak, Bartın, Bingöl, Muş, Bitlis çevreleri ve Kastamonu’nun kıyı ilçelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yurdun batı kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Orta ve Doğu Karadeniz’de kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

ANTALYA İÇİN UYARI

Meteoroloji, Antalya merkez ve ilçeleri için sağanak uyarısında bulundu.Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Antalya’da hava parçalı bulutlu, merkez ve ilçeleri ile göller bölgesi sağanak yağışlı geçecek.

Bölgede hava sıcaklığı 1 ila 3 derece arasında azalacak. Denizlerde rüzgar Bodrum-Kumluca arasında güney ve batıdan 3 ila 5, Kumluca-Anamur arasında güney ve doğudan yer yer 6 ila 7 kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliği 1 ila 2,5 metre civarında olacak.