SOKAK HAYVANLARINA HEM TEDAVİ HEM SICAK YUVA

SOKAK HAYVANLARINA HEM TEDAVİ HEM SICAK YUVA

Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, 2016 yılının ilk üç ayında 6 bin 103 sokak hayvanına tedavi uygularken, 350 sokak hayvanını sıcak bir yuvaya kavuşturdu.

Sahipsiz sokak hayvanları için özverili çalışmalarına devam eden Çankaya Belediyesi, 2016 yılında da çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yılın ilk üç ayında 6 bin 103 sokak hayvanına tedavi hizmeti uygulandı.

Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ve Çayyolu Geçici Bakım İstasyonunda gerçekleştirilen işlemlerde sokak hayvanlarının her türlü sağlık sorunu ile ilgilenildi. Kemoterapi uygulamasından çeşitli aşıların yapılmasına kadar birçok sağlık hizmetinin verildiği birimlerde, 830 sokak hayvanına da kısırlaştırma işlemi uygulandı.

350 CAN DOST YENİ EVİNDE

Sokak hayvanlarının sahiplenilmesi konusunda da önemli çalışmalar yapan Çankaya Belediyesi, 2016 yılının ilk üç ayında 350 sokak hayvanına sıcak bir yuva buldu. Çankaya Belediyesi yetkilileri barınaktan sahiplenilen hayvanların ömür boyu bakım, tedavi ve aşılarının da ücretsiz olarak Çankaya Belediyesi birimlerinde yapılabildiği bilgisini verdi.