”Nusaybin’de taş üstünde taş baş üstünde baş koymayın”

MHP Genel Başkanı Bahçeli, ”Sayın Başbakan tavsiyem Nusaybin ve diğer operasyon yapılan il ve ilçelerde yaşayan vatandaşlarımıza çağrıda bulunun onlara 3 gün mühlet verin ve şehirleri tahliye etmelerini sağlayarak herkesi emniyetli yerlere alın. Arkasından da Nusaybin’de taş üstünde taş baş üstünde baş koymayın” dedi.

Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Devlet Bahçeli Silopi, Cizre, Sur, İdil, Yüksekova, Şırnak merkez ve Nusaybin’de terör örgütünün eylem ve provokasyonlarını icra ettiğini belirterek “Teröristler bunu yapıyorken hükümet nerede geziyor, valilik istihbarat görevlilerin neyle uğraşıyordu? Yüksekova’da şarkılı türkülü el yapımı bomba hazırlayıp çaydanlıkalrın içine yerleştiren şerefsizleri hiç mi gören duyan olmadı? Anlaşılan o ki Türkiye yalnızca Allah’a emanettir. Nusaybin bombayla doldurulukrne mülki amirler ne yapmıştır? Oratad çok ciddi güvenlik ve istihbarat zaafiyeti vardır. Nusaybin’in hali nedir? Hendekler ne zaman açılmış barikatlar nasıl dikilmiştir?” diye konuştu.

“SAYIN BAŞBAKAN SEROKLUĞU ÇOK SEVDİN”
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Diyarbakır gezisini değerlendiren Bahçeli şöyle konuştu; “İmara açılan, acil kamulaştırmaya alınan Sur’a yerleşmeyi bile düşünüyorsun, Allah tamamına erdirsin, gözümüz yok, hayrını görürsün, mutlu mesut olursun inşallah. Konyalıydın, şimdi oldun Diyarbakırlı. Dilerim talihin açık olsun. Tarihi Türk şehri Diyarbakır’daki konuşmanda hitap ettiğin meydanı yakından incelediğimde, gördüm ki, gururla sallanan tek bir Türk bayrağı yoktu. Görünürde bunu mesele etmedin, eminim ki sen de bundan şikâyet etmişsindir. Başka türlüsünü zaten kabullenmek imkânsızdır. Fakat gel bu Nusaybin’e biraz kafa yoralım, gel şu teröristlerin Türk vatanına nasıl mevzilendiğini, bombalarla nasıl demirlediklerini düşünelim.”