”Temyize gitmek MHP’ de kongre yapmaya engel değil”

MHP Çağrı Heyeti üyesi Erel: Genel Merkez’in konuyu temyize götürmesi olağan kongre sürecini normal şartlarda durdurmuyor. Biz en kısa sürede partiyi olağanüstü kongreye götüreceğiz

Mahkeme tarafından olağanüstü kongreyi toplamak üzere görevlendirilen Çağrı Heyeti’nde bulunan eski MHP Aksaray İl Başkanı avukat Ayhan Erel, “En kısa sürede partiyi olağanüstü kongreye götüreceğiz.” dedi.

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin, MHP’li muhaliflerin olağanüstü kurultay talebini kabul etmesi ülkücü camiada bir hareketlenmeye neden olurken partiyi yeni bir hukuk süreci bekliyor.

Genel Başkan Devlet Bahçeli, kararın ardından yaptığı açıklamada, “MHP’yi kolay kolay teslim edemeyiz. Hiç kimse olağan kongre dışında bizden olağanüstü kongre beklemesin. Yargı yolunu kendileri kullandı, şimdi biz kullanmaya başlayacağız.” diyerek ve konuyu Yargıtay’a taşıyacaklarını ifade etmişti.

Mahkeme tarafından olağanüstü kongreyi toplamak üzere görevlendirilen Çağrı Heyeti’nde bulunan eski MHP Aksaray İl Başkanı avukat Erel, Bahçeli’nin sözlerini ve beklenen hukuki süreci değerlendirdi.

Hukuk mahkemeleri kararlarının bir kısmında temyizin icrayı durdurduğunu bir kısmının ise durdurmadığını ifade eden Erel, “Normal şartlarda 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin verdiği kararın temyize götürülmesi, yapılacak olan kongreyi durdurmuyor ancak genel merkez tehir-i icra kararı talep eder ve Yargıtay’ın ilgili dairesi de bunu uygun görürse kararın kesinleşmesini bekleyeceğiz. Olmazsa Çağrı Heyeti’nde bulunan üç arkadaş partiyi en kısa sürede sağlıklı bir biçimde seçime götüreceğiz” diye konuştu.

MHP Genel Merkezi’nin konuyu Yargıtay’a götürme hakkı bulunduğunu, kendilerine duruşma salonunda okunan kararın tebliğinden itibaren 8 günlük temyiz sürecin başladığını anlatan Erel, “Biz en kısa sürede partiyi olağanüstü kongreye götüreceğiz. Bunun için ilgili seçim kurullarından üst kurul delegelerinin isim ve adreslerini alacağız. Yer ve zaman tespit edip, gazetede ilanı verip arkadaşları kongreye davet edeceğiz. Bizim görevimiz, olağanüstü kongrede divan seçildiği an bitecek” dedi.

“KONGRE KAÇINILMAZ”

Meral Akşener’in avukatı, eski ağır ceza hakimi Feridun Bahşi ise hassas konularda mahkeme başkanlarının doğru karar verebilmesi için herkesin duyarlı davranması gerektiğini söyledi. Bahşi, tüm dedikodulara rağmen mahkemenin hukuka son derece uygun bir karar verdiğini kaydetti.

Sinan Oğan’ın avukatı Kürşat Ergün de “Kongre artık kaçınılmaz. Derhal işlemlere başlayacak ve en yakın süre içinde kongreyi gerçekleştireceğiz. Bundan sonraki sürecin idaresi çağrı heyetindedir. Genel Merkez bu süreçten sonra kongre aşamasına müdahil olamaz. Yetki ve sorumluluk Çağrı Heyeti’ndedir” değerlendirmesini yaptı.

Muhalifler, Genel Merkez’in davayı Yargıtay’a taşıyacağına açıklamasına rağmen, olağanüstü kurultayın Ramazan Bayramı öncesinde yapılmış olacağını belirtiyor.