”MHP” de ,Ümit Özdağ’ da adaylığını Rize’de açıkladı

MHP Gaziantep Milletvekili ve MYK üyesi Prof. Dr. Ümit Özdağ, MHP Genel Başkanlığı için adaylığını Rize’de düzenlenen törenle açıkladı.
Trabzon’dan karayolu ile yaklaşık 100 araçlık konvoyla Rize’ye gelen Özdağ, Cumhuriyet Caddesi’nde esnaf ziyaretlerinde bulundu. Yörede kuzine olarak bilinen sobayı inceleyen, kendisine üzerinde bozkurt ve üç hilal işlemeli hediye edilen bakır tepsiyi kabul eden Özdağ, bir işyerinde de demir dövdü. Orta Cami’de öğlen namazını kılan Özdağ, ardından İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene katıldı. Mustafa Kemal Atatürk ile MHP kurucusu Alparslan Türkeş’in posterlerinin asıldığı salona, ‘Ülkücünün gururu, iktidar umudu’ ile ‘Geleceğe ümitle bak’ yazılı afişler asıldı. Özdağ’ın destekçileri salonda ‘Çaresiz değilsiniz, bir ümit var’ ve ‘Öze döneceğiz, iktidar olacağız’ yazılı dövizler açtı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı ile Kuran-ı Kerim okundu.

BAŞBAKAN VE İÇİŞLERİ BAKANINA SESLENDİ

Boynundaki yeşil mavili renkli atkı ile kürsüye çıkan ve kalabalığı ülkücü işareti ile selamlayan Ümit Özdağ için, ‘Başbakan Özdağ’ sloganları atıldı. Sözlerine Nusaybin ve Şırnak’ta vatan toprakları için savaşan asker ve polisleri selamlayarak başlayan Özdağ, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya seslendi ve şunları söyledi:

“Davutoğlu Sur ve Nusaybin’de yıkılan evlerin yeniden yapılacağını söyledi. Bu evler yapılmalıdır. Ancak Davutoğlu bir de dönsün şehit düşen asker ve polislerin evlerine baksın. Şehit ailelerine bakıldığında saygı gösterilecek evler yapıp hediye edilmelidir. Güneydoğu’da Türkiye’nin topraklar için yıllardır hiç durmadan görev yapan köy korucusu kardeşlerimiz var. Ailelerinden onlarca şehit verdiler. Bu insanlara devlet tabanca taşıma ruhsatı vermiyor. Makineli tüfek üzerlerindeyken de şehre giremiyorlar. Silahsız şehre girdiklerinde ise çocuklarının gözleri önünde katlediliyorlar. Çok zorlayan olursa, ‘ruhsat veririz ama 9 bin lira isteriz’ deniyor. Bu 9 bin lirayı kaldırın ve koruculara bedelsiz silah taşıma ruhsatı verin. Yoksa onları PKK’nın eline atarsınız. Bu da ayıptır ve günahtır.”

“MHP’DE GENEL BAŞKANLAR ÖLÜMDEN ÖLÜME DEĞİŞMEMELİ”

Türkiye’nin ağır bir krizden geçtiğini ifade eden Ümit Özdağ, ekonomik sorunlara, Suriyeli mülteci ve milli kimlik tehditleri ile Rusya ile yaşananlara değindi. MHP’de değişimin Genel Başkanlık anlayışla başlaması gerektiğini işaret eden ve partiye Başbuğ aranmaması gerektiğini vurgulayan Özdağ sözlerini şöyle sürdürdü:

“MHP Genel Başkanları bundan böyle ölümden ölüme değişmeyi düşünmemeli. Başarısız olan genel başkan görevi bırakmalı. Başarının tek ölçüsü var, o da partiyi iktidara taşımaktır. Parti iktidarda değilse başarı yoktur. MHP’de demokratik liderlik inşa etmeliyiz. Fikir alan, tartışan, beyin fırtınası yapan, il başkanları ile görüş alışverişinde bulunan, odasında oturan ve esnafla çay içen, il ve ilçe başkanını arayarak görüşünü soran bir genel başkandan bahsediyorum. Fikirlerinin eleştirilmesinden rahatsızlık duymayan, demokratik bir yönetim tarzını benimseyen bir genel başkanlık anlayışımız olmalı. Merkez yönetim her ay bir kere toplanıp, genel başkanı dinleyip dağılmamalı. Orada fikir üretilmeli, projeler geliştirilmeli, beyin fırtınaları düzenlenmeli ve tartışan bir kurula dönüşmeli. Başkanlık divanında en az genel başkan kadar güçlü isimler yer almalı. Yardımcıları güçlü olan bir genel başkan daha güçlüdür.”

MEVCUT GENEL BAŞKAN ADAYLARINA BİRLİKTELİK ÇAĞRISI

MHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan isimlere seslenen ve genel başkanlığa seçilmesi halinde mevcut genel başkan adaylarını divanda görmek istediğini ifade eden Özdağ, “Mevcut genel başkan adaylarımızın hepsi müstesna insanlar ve Türk milliyetçileridir. Harekete faydaları ve hizmetleri büyük olmuştur. Sadece MHP’nin değil Türkiye’nin gelecekte onlara ihtiyacı var. Hepimize ihtiyacı var. Onun için birlikte olmalıyız. Hiçbir arkadaşımızın sadece babaanne, dede, baba olmasına izin vermeyeceğiz. Hep birlikte çalışacağız” dedi.

MHP’YE ERKEK PARTİSİ GÖRÜNÜMÜ ELEŞTİRİSİ

MHP’nin bir erkek partisi görünümü verdiğin, ifade eden ve kadınlardan özür dileyen Özdağ, “Kadına ulaşamayan bir parti Türkiye’yi de yönetmeyi hak etmiyor. Kadına siyasette yer vermemiz lazım. Türkiye’nin yarısı erkek yarısı kadın. Sadece yüzde 50′ye hitap ederek iktidara gelinebilir mi? Sizi doğuran annenin neden siyaset için yetersiz olduğunu düşünüyorsunuz? Babanızı da doğuran o. Erkekler kadar kadınlarda MHP’de etkin olmalıdır. Milyonlarca hanım üyeyi hedeflemeliyiz. Hanım il ve ilçe başkanlarımız olmalı. Siyaset birkaç milletvekili ile olmaz. MHP’yi birlikte iktidara taşımalıyız” ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN’IN DİYARBAKIR ZİYARETİNE ELEŞTİRİ

Güneydoğu Anadolu bölgesinde yeni bir siyasi hareket başlatacaklarını ve her ilden milletvekili ve belediye başkanları çıkarmayı hedeflediklerini anlatan Ümit Özdağ, Sur, Bağlar ve Diyarbakır’a geri döneceklerini söyledi. İktidara geldiklerinde vatanın her karışında devlet otoritesini hakim kılacaklarını ifade eden Özdağ, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Diyarbakır’ın Sur İlçesi’ne yaptığı ziyareti eleştirdi ve şunları söyledi:

“Başbakan Davutoğlu etrafında 500 polisle Diyarbakır’a gitti. Bu utanç vericidir. Hitler, İkinci Dünya Savaşında Alman ordusunun Paris’i işgal etmesinden sonra bu kentte gittiğinde etrafında korunmak için 500 Alman asker yoktu. MHP öyle bir Türkiye inşa edecek ki, ülke başbakanı Diyarbakır’a bir şoför ve bir koruma refakatinde gidecek. İşte o zaman devlet ve otorite var. 500 polisin arkasına saklanırsanız bu ülkenin ancak utançı olur. Hem bölge gücü olacaksınız, hem ‘Ortadoğu bizden sorulur’ diyeceksiniz, hem de sınıra gidip kum çuvallarının arkasına çömeleceksiniz. Böyle büyük güç mü olunur? Buna gülerler. Nitekim gülüyorlar. Yeniden milli devlet politikamızın hedefi AKP’nin perişan ettiği devlet mekanizmasını gerçekleştireceğimiz demokratik, özgün, siyasal ve bürokratik reformlarla ayağa kaldırmak olacak.”