Hakkari şehitleri uğurlandı

PKK’lı hain teröristlerce şehit edilen 4 asker için Van’da tören düzenlendi. Yaş ortalamaları 27 olan 4 askerin tabutları yanyana konuldu. Şehitler törenin ardından memleketlerine gönderildi.

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde, zırhlı aracın geçişi sırasında PKK’lı teröristlerin daha önce yola döşediği bombayı patlatması sonucu şehit olan gencecik 4 fidan, Atatürk’ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Van’da düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.

Van’daki Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası Helikopter Filo Komutanlığı’nda yapılan törene, Van Valisi İbrahim Taşyapan, 6’ncı Hudut Alay Komutanı Albay Ali Yalçın, şehit er Bestami Güler’in babası Osman Güler, kurum amirleri asker ve polisler katıldı. Tören saygı duruşu ve şehitlerin öz geçmişinin okunmasıyla başladı. Daha sonra İl Müftü Yardımcısı Faruk Oğuz dua okudu. Duanın ardından Şemdinli-Aktütün karayolunda meydana gelen saldırıda şehit olan Şehit Piyade Uzman Çavuş Gökhan Dündar Kırşehir, Uzman Çavuş Veli Demiryürek Osmaniye, Sözleşmeli Piyade Er Recep Alpmala Konya, Sözleşmeli Piyade Er Bestami Güler Hatay’a gönderilmek üzere cenazeler bir süre arkadaşlarının omuzunda taşınarak uçağa konuldu.

“BAK BABAN GELDİ KALK OĞLUM”

Şehit oğlu Bestami Güler’in uğurlama törenine katılmak üzere Van’a gelen baba Osman Güler’i Van Valisi İbrahim Taşyapan ve askeri yetkililer teselli etmeye çalıştı. Baba Osman Güler, tören alanına gelirken, “Daha annenin toprağı soğumadı. Bak baban geldi kalk oğlum” çığlığı yürekleri dağladı. Daha sonra şehit oğlunun konulduğu uçağa binen baba Güler burada ise “Bir oğlum daha var. Onu da feda ederim, Evelallah korkmuyorum. Benim canım yandı, başkasının yanmasın” diye konuştu.
(DHA)