Mısır Havayolları’na ait (EgyptAir) uçağın düştüğü yer belli oldu!

Mısır Havayolları’na (EgyptAir) ait MS804 sefer sayılı Paris-Kahire seferini yapan Airbus 320-232 tipi yolcu uçağı, inişe geçtiği sırada yerel saatle 02:45’te Akdeniz üzerinde radardan kayboldu.

Mısır Havayolları’nın MS804 sefer sayılı yolcu uçağın, radarlarla bağlantısının kesildiğini duyurdu. Fransa’nın başkenti Paris’teki Charles de Gaulle Havalimanı’ndan, Mısır’ın başkenti Kahire’ye gitmek için yerel saatle 23:09’da havalanan uçağın akıbeti şimdilik bilinmiyor. Mısır Sivil Havacılık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada uçağın büyük ihtimalle Akdeniz’e düşmüş olabileceği belirtilirken, EgyptAir ise uçak radardan kaybolduktan 2 saat sonra, yerel saatle 04:26’da uçaktan bir imdat çağrısı yapıldığını açıkladı.
İlk gelen bilgilere göre, Airbus 320-232 tipi yolcu uçağında 56 yolcu, yedi mürettebat ve üç güvenlik görevlisi olmak üzere 66 kişinin bulunduğu belirtildi. Uçaktaki yolcular arasında 30 Mısır, 15 Fransa, 1 İngiltere ve 1 Belçika vatandaşı olduğu öğrenildi. Mısır Sivil Havacılık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Radarda kaybolan uçak büyük ihtimalle Akdeniz’e düştü” denildi.

UÇAK RADARDAN KAYBOLDUKTAN 2 SAAT SONRA ‘İMDAT ÇAĞRISI’ YAPILDI

Öte yandan Mısır Havayolları’ndan yapılan açıklamada, radardan kaybolduktan 2 saat sonra, yerel saatle 04:26’da uçaktan ‘imdat çağrısı’ yapıldığını açıkladı. Bu da bir terör saldırısı olduğu ihtimalini arttırdı.

Mısır Havayolları, uçağın 11 bin metre yükseklikte seyir halindeyken alçaldığı sırada, Mısır hava sahasına girdikten kısa süre sonra radarlarla bağlantısının kesildiğini açıkladı.
Yerel saatle 02:45’te radardan kaybolan uçağın Akdeniz’e düşmüş olabileceği ihtimalleri üzerinde duruluyor.