Nobel Anıtkabir’de

NOBEL Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar, ödülünü sergilenmek üzere Anıtkabir’e takdim etti.

Basına kapalı yapılan törene Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Nobel Ödülü’nün sahibi Aziz Sancar ve eşiyle birlikte askeri yetkililer katıldı.

Orgeneral Akar, Anıtkabir’e gelişinde Erdoğan’ı törenle karşıladı. Erdoğan ve Sancar, günün anısına özel defteri imzaladı. Erdoğan, Davutoğlu, Akar ve Sancar, Anıtkabir personelinin yaptığı kara kalem resim sergisinin açılış kurdelesini keserek, birlikte gezdiler. Orgeneral Akar, Erdoğan’a bir askerin çocuğa şefkat gösterdiği kara kalem resmi hediye etti. Erdoğan da Prof. Dr. Sancar’a Türk bayrağı hediye etti.

Sancar, ödülünü aldıktan sonra, “Bu ödül Ata’mız sayesinde alınmıştır. Ödülü 19 Mayıs’ta Türkiye’ye gelerek Anıtkabir’de Atatürk’e bırakacağım” demişti. Sancar, “Hepimizin Atatürk’e büyük şükranı, sevgisi, saygısı vardır. Onun kadar İnönü Ailesi’ne de sevgimiz saygımız vardır” ifadesini kullanmıştı.

Törende kısa bir konuşma yapan Sancar’ın teslim ettiği Nobel ödülü, artık Anıtkabir’de sergilenecek. Erdoğan ile Davutoğlu’nun Anıtkabir merdivenlerinden çıkarken sohbet etmesi dikkat çekti.