SANATIN BAŞKENTİ HAZİRAN’DA DA DOPDOLU

SANATIN BAŞKENTİ HAZİRAN’DA DA DOPDOLU

Çankaya Belediyesi, İspanyol Filmleri Haftası’ndan Grup Zakkum konserine; Çek Sanatçı Jiri Sliva’dan gündüz bakımevlerine devam eden miniklerin sergisine kadar pek çok kültür sanat etkinliğini Ankaralılarla buluşturuyor.

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM), 1-8 Haziran tarihleri arasında Çankaya Belediyesi Gündüz Bakımevlerindeki miniklerin yıl boyunca yaptığı çalışmalardan oluşan sergiye ev sahipliği yapacak. ÇSM, 3 Haziran 19.00’da ise Kadri Şarman yönetimindeki, “Gönül Dostları Korosu”nun, Çankaya Belediyesi Sığınmaevi’nde kalan kadınlar yararına vereceği müzik şölenini dinleyicilerle buluşturacak.

ÇSM’de 8 Haziran’da şef Onur Akar, 11 Haziran’da ise şef Cengiz Dalaslan yönetimindeki Çankaya Evleri kursiyerlerinin Türk Halk Müziği konserleri 19.30’da başlayacak. 12 Haziran 14.00’de Kulis Sanat’ın “Geçmiş Zaman Olur ki” isimli tiyatro oyunu ücretsiz olarak tiyatro severlerle buluşturacak olan ÇSM, 14-19 Haziran tarihleri arasında İspanyol Filmleri Haftası’na ev sahipliği yapacak. İspanya Büyükelçiliği ile birlikte düzenlenen etkinlikte, ücretsiz olarak gösterilecek filmler 19.00’da başlayacak.

ÇSM’de 25 Haziran 19.00’da 10 Ekim’de Ankara Garı’ndaki patlamada hayatını kaybedenlerden Osman Turan Bozacı’nın yaşamını ele alan belgesel gösterilecek. Barış Belgeselleri Kolektifinin projesi kapsamında, patlamada hayatını kaybeden herkesin yaşamı belgesel haline getirilecek.

ZAKKUM KUĞULUPARK’TA

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde ise Grup Zakkum 17.00’de Kuğulupark’ta konser verecek. Kavaklıderem Derneği ile birlikte düzenlenen konser ücretsiz.

Galeri Çankaya’da ise 02-11 Haziran tarihleri arasında Çankaya Belediyesi Etüt Merkezleri’nin yılsonu sergisi, 14-24 Haziran arasında ise Çek sanatçı Jiri Sliva’nın “Kafka(lar) Ankara’da” başlıklı litografi ve gravür sergisi yer alacak.

Galeri Kara’da da, 06-11 Haziran tarihleri arasında akademisyen sanatçı Burak Erhan Tarlakazan’ın exlibris sergisi, 20-30 Haziran tarihleri arasında da Çiğdemim Fotoğraf Topluluğu Fotoğraf sergisi Ankaralılarla buluşacak.

Programının ayrıntılarına www.cankaya.bel internet sayfasında yer alan Çankaya Kültür Sanat Rehberi’nden ulaşılabiliyor.