YETENEĞİNİ 85 YIL SONRA KEŞFEDEN RESSAM

YETENEĞİNİ 85 YIL SONRA KEŞFETTİ

Çankaya Belediyesi’nin 7’den 70’e herkese kapılarını açtığı Çankaya Evlerinin bu misafiri farklı. Ne 7’sinde ne de 70’inde, Cemile Aydın tam 91 yaşında ve o artık Çankaya Belediyesi’nin özel kursiyeri.

Geçmişin tüm asaletini, vakurluğunu yansıttığı duruşunun yanı sıra gözlerindeki yaşam enerjisini görmemek mümkün değil. Eline boyaları ve fırçaları aldığı zaman yaşını adeta bir kenara bırakıyor. Çayyolu Çankaya Evi resim kursiyerlerinden biri olan Cemile Aydın, 6 senedir resim kursuna devam ediyor. Yaşından dolayı özel kursiyer statüsünde olan Aydın, bu güne kadar 20’yi aşkın yağlı boya tablo yaptı.

Derslerine aksatmadan katılan Aydın, yıllarca ev hanımı olarak hayatını geçirdi. Ailesinin sanata yatkın olduğunu dile getiren Aydın, “Resimleri çok severdim. Öylesine baktığım bir tablo için bunu bende yapabilirim dediğim gün boyalar ve fırçalar benim hayatıma girdi” dedi. O gün bugündür elinden boyalarını ve fırçasını eksik etmeyen Aydın, yaptığı resimlerin çoğunu sevdiklerine özellikle torunlarına armağan ediyor.

YAŞAM ENERJİSİNİ RESİMDEN ALIYOR

Kızı Fethiye Güneşli ile birlikte yaşayan Cemile Aydın, Çankaya Evi’nde resim kursunun yanı sıra takı kursuna da katılıyor. Kursların yaşlı insanlar için rehabilite anlamı taşıdığını vurgulayan Güneşli, “Bu kurs ortamı 91 yaşındaki annemin yaşam kalitesini artırıyor. Yaşı ilerleyen insanların bir süre sonra artık bir işe yaramıyorum düşüncesine kapılmasının önüne geçiyor. Buraya gelmek insanlarla sohbet etmek, annemin yaşam enerjisini artıran bir ortam. Bu ortam için emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

SONBAHAR

Doğanın uykuya geçiş vakti, solgun da olsa tüm renklerin hakim olduğu mevsimlerden sonbaharı resmettiği son tablosu için uzun cümleler kurmayan Aydın, 91 yaşında resmettiği eseri için “Sonbaharı severim” demekle yetiniyor.