4.Foto Safari yarışması sonuçlandı

150’den fazla fotoğrafçının çektiği birbirinden güzel yüzlerce fotoğraf kıyasıya yarıştı….

Nallıhan Kuş Cenneti 4.Foto Safari Yarışması’nda,

Angıt kuşu 1. Karabaşlı Ötleğen fotoğrafı 2.oldu…

Koordinatörlüğünü, Ankara Milletvekili ve Başkent Ankara

Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Ceylan yaptı…

Haber:Halim UTLU

Nallıhan Kuş Cenneti 4. Foto Safari Yarışması sonuçları belli oldu ve dereceye girenler açıklandı. Birincilik ödülüne, Angıt kuşu fotoğrafıyla Ankara’dan Şenol Uzunoğlu, ikincilik ödülüne Karabaşlı Ötleğen fotoğrafıyla İstanbul’dan Serkan Özaydın ve üçüncülük ödülüne de Kocaeli’nden Ramiz Aksoy uygun görüldü. Mansiyon ödülleri ise Konya’dan Seyit Konyalı, Ankara’dan Selami Oral, Ayşen Özeren ve Şenol Uzunoğlu’na verildi.

Seçici kurul, fotoğraf alanında uzman 11 kişiden oluştu

Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı (TÜKÇEV ) ve Başkent Ankara Meclisi işbirliği ile düzenlenen, Nallıhan Kuş Cenneti 4. Foto Safari Yarışması sonuçlandı. 150’den fazla fotoğrafçının çektiği birbirinden güzel yüzlerce fotoğraf arasından değerlendirmede bulunan seçici kurul, uzun uğraşlar sonunda dereceye giren fotoğrafları belirledi. Koordinatörlüğünü Ankara Milletvekili ve Başkent Ankara Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Ceylan’ın yaptığı yarışmanın seçici kurulu, fotoğraf alanında uzman 11 kişiden oluştu.

50 fotoğraf çeşitli dallarda ödül aldı

Türkiye’nin her yerinden katılımın gerçekleştiği yarışmanın değerlendirilmesi sonucunda, toplam 50 fotoğraf çeşitli dallarda ödül aldı. Birincilik, ikincilik, üçüncülük, ve 5 mansiyon ödülü verilirken, 42 fotoğraf da sergilenmeye değer görüldü.

Birincilik ödülüne Angıt kuşu fotoğrafıyla Ankara’dan Şenol Uzunoğlu layık görüldü. İkincilik ödülünü Karabaşlı Ötleğen fotoğrafıyla İstanbul’dan Serkan Özaydın alırken, üçüncülük ödülü ise Kocaeli’nden Ramiz Aksoy aldı. Mansiyon ödüllerine ise Konya’dan Seyit Konyalı, Ankara’dan Selami Oral, Ayşen Özeren ve Şenol Uzunoğlu la yık görüldü.

Nallıhan Kuş Cenneti, Türkiye’deki iki kuş göç yolundan biri

Amaçlarının avcılığın fotoğrafla yapılmasını özendirmek olduğunu söyleyen ve katkıda bulunanlara teşekkür eden Başkent Ankara Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı ve 4. Nallıhan Foto Safari Koordinatörü Nevzat Ceylan “ Nallıhan Kuş Cenneti, Türkiye’deki iki kuş göç yolundan, Balkanlar üzerinden gelen kuş göç yolu üzerinde bulunuyor. Maalesef Ankara’da yaşayanların çoğu da bunu bilmiyor. Burayı insanlar tanıdığında büyük keyif alacak” dedi.

Fotoğraflar,düzenlenecek sergiyle,avcılar ve sanatseverler ile paylaşılacak

Avcılığa ve avcılık sporuna saygı duyduğunu ifade eden Ceylan, yaban hayatı canlılarını yok etmek yerine, onların fotoğraflarla ölümsüzleştirmenin çok daha faydalı olduğuna inandığını belirtti. Destek devam ettiği sürece Nallıhan Foto Safari Yarışmalarının da devam edeceğini açıklayan Nallıhan Foto Safari Koordinatörü Nevzat Ceylan,“ Gelin tetik yerine deklanşöre basalım.“ dedi.

Yarışmada dereceye giren fotoğraflar,düzenlenecek sergiyle,avcılar ve sanatseverler ile paylaşılacak. Sergi tarihleri, bilahare Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı (TÜKÇEV ) tarafından duyurulacak…