AXEL İLE SOKAK HAYVANINI TANIMA DERSİ

-AXEL İLE SOKAK HAYVANINI TANIMA DERSİ

Çankaya Belediyesi’nin sahipsiz sokak hayvanları için başlattığı Şanslı Projelerden, “Şanslıyım Çünkü Eğitim Şansım Var” projesi kapsamında 2015-2016 eğitim-öğretim yılı içerisinde bin 230 öğrenciye köpek sevgisi aşılandı.
Çocukları sokak hayvanları konusunda bilgilendirmeyi ve onlara nasıl davranmaları gerektiğini öğretmeyi amaçlayan program, profesyonel köpek eğitmeni Tarkan Özvardar ve köpeği Axel ile birlikte yürütüldü.

Çankaya Belediyesi, 10 Şanslı Proje’den biri olan “Şanslıyım Çünkü Eğitim Şansım Var” projesi kapsamında geride bıraktığımız eğitim-öğretim yılında öğrencilere sokak hayvanları konusunda bilgilendirme yaptı. Geçen yıl Kömür ile 2 bin 171 öğrenciye ulaşan Çankaya Belediyesi bu yıl da Axel ile bin 230 öğrenciye köpek sevgisi aşıladı. Hayvan sevgisinin çocuk yaşta aşılanması gerekliliği düşüncesiyle çocuklara, özellikle sokak hayvanlarına nasıl davranmaları gerektiğini öğretmeyi hedefleyen “Şanslıyım Çünkü Eğitim Şansım Var” projesi başladığı günden bu yana önceki yıl 2 bin 171, bu yıl bin 230 olmak üzere toplam 3 bin 401 çocuğa ulaştı.
Hayata geçirilen 10 farklı projeden oluşan “Şanslı Projeler”, sokak hayvanlarının aşılanması, barınması, beslenmesi gibi başlıkların yanı sıra insanların eğitimi, sahiplendirme gibi başlıkları da kapsıyor. Çankaya Belediyesi’nin toplum ve hayvan sağlığı için geliştirdiği bu projeler, hayvan severlerin de desteğiyle önemli bir yol kat etti.
Çankaya Belediyesi’nin projelerine gönüllü olarak destek veren profesyonel köpek eğitmeni Tarkan Özvardar, eğitimlere köpeği Axel ile katıldı. Okulları ziyaret eden Özvardar çocuklara sokak hayvanları hakkında bilgiler verdi. Özvardar, çocuklara sokak köpeği gördüklerinde ne yapmaları ve onlara nasıl davranmaları gerektiği hakkında önemli bilgiler aktardı. Özvardar, bu yıl son olarak Arjantin İlkokulu’ndaki öğrencilerle buluştu.