ÇANKAYALILARA 1223 RAKIMDA YENİ PARK

ÇANKAYALILARA 1223 RAKIMDA YENİ PARK

Yeni park çalışmalarını aralıksız sürdüren Çankaya Belediyesi, Ankara’nın en yüksek noktalarından Dikmen Malazgirt Mahallesi’ne yapılacak 10 bin 700 metrekarelik parkın çalışmalarını başlattı.

Çankaya Belediyesi, 2016 yılı için hedeflediği 22 yeni park için çalışmalarını sürdürüyor. Aynı anda devam eden birçok park inşaatına bir yenisini Malazgirt Mahallesi’nde ekleyen Çankaya, hedefine emin adımlarla ilerliyor. Deniz seviyesinden yüksekliği bin 223 metre olan alanda yeni park çalışmaları başladı.
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in, sıradan birer park olmanın ötesinde adeta yeni yaşam alanı olarak nitelediği parklar, spordan sosyal etkinliklere, çocuklara ve gençlere yönelik alanlardan oturma gruplarına kadar birçok özelliği ile göz dolduracak nitelikte hazırlanıyor.

ŞEHİR MANZARASIYLA HUZURLU BİR ORTAM
Malazgirt Mahallesi’nde yapımı süren yeni park, 10 bin 700 metrekarelik alanı ve 7 bin metrekarelik yeşil alanı ile dikkat çekiyor. 2 bin 500 metrekaresi çim alan, bin metrekaresi kayrak döşeme olan parkın, 183 metre koşu yolu, kondisyon alanı, çocuk oyun alanı ve kayma tepeleri bulunacak. Çok sayıda oturma grubunun yanı sıra 7 adet kamelyası da bulunacak olan park, şehre hakim eşsiz manzarasıyla bölge halkına huzurlu bir ortam sunacak.