”Başarı Fatih Terim’e ,başarısızlık başkalarına yazılır”

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, EURO 2016’daki Çek Cumhuriyeti maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. Terim’e toplantıda kaleci Volkan Babacan da eşlik etti. Terim, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) D Grubu’nda yapacakları Çek Cumhuriyeti maçının satranç gibi oynanacağını belirterek, enteresan skorların çıkabileceğini söyledi.

Grubun ilk iki maçından farklı performans sergilemeleri gerektiğini vurgulayan deneyimli teknik adam, “Yarın en başta skor bizim lehimize farklı olmalı. Oyunda bazı farklılıklar olmalı. Çok enteresan bir maç bizi bekliyor. Berabere kalsak ikimiz de dışarı çıkıyoruz. Onlar kazanırsa garantileyebilirler. Biz kazanırsak, şartları var. O yüzden oyun yarın satranç gibi oynanabilir. Öyle görünüyor. Enteresan skorlar çıkabilir.” diye konuştu.
“UTANMASI GEREKEN BİRİLERİ VARSA BEN DEĞİLİM”
Fatih Terim, A Milli Takım ile ilgili eleştirilerle ilgili Türkiye’ye döndüğünde merakları gidereceğini söyledi. “Utanması gereken birileri varsa ben değilim. Onlar, bu takımın, hocasının ve kafilenin bu duruma gelmesini sağlayanlar olmalı.” diyen Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:
TRT’de yapılan bir tarih programında bile kendisinin eleştirildiğini anlatan Fatih Terim, şunları kaydetti:

“TRT ülkemizin televizyonu, bu da ülkenin takımı. Spor konusu olmayan bir programda tarih profesörü çıkıp bana ve takımıma olmadık şeyler söylüyor. Koca tarih profesörü, koca derken tarihin büyüklüğü. TRT, bir de yayıncı kuruluş. Tarih programında ‘Milli takım bir an önce dönmeli’ deniyor. Birçok akademisyen dostum var. Sohbet ortamında ‘Bu benim alanım değil, bu konuda bir şey söylemeyeyim’ diyen dostum var. Siz de ‘hocam neden suratın asık’ diyorsunuz. Bırakın da bazen asık olsun.”