iLK RAUND TAMAM,SIRA SEÇİMLİ KONGRE DE

MHP tüzük kurultayında değişiklik yapılması planlanan tüm önergeler oy birliği ile kabul edildi. Muhalifler de 10 Temmuz’da yapılacak seçimli kurultaya katılma kararı aldı. Diğer önemli bir konu da 7 Haziran 2015’den bu yana kadarki disiplin suçlarının affedilmesi oldu. Muhaliflere verdikleri destek nedeni ile uzaklaştırılan MHP’lilerin partiye geri dönmelerinin önü açıldı.

MHP’de mahkemenin görevlendirdiği Çağrı Heyeti’nin düzenlediği olağanüstü tüzük kurultayı bugün toplandı. Genel başkan adaylarından Meral Akşener, Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan erken saatlerde kongre salonuna geldi. Kurultayda Divan Başkanı Musavat Dervişoğlu oldu.

Ankara’daki Büyük Anadolu Oteli’nde yapılan kongreye katılmak için gelen partililer, polis kontrol noktalarında didik didik arandı. Parti delegeleri kongre alanına noter huzurunda kayıt yaptırarak giriş yaptı. Bu uygulama delegelerin salona girişini geciktirse de salt çoğunluğun toplanmasının önüne geçemedi. Genel başkan adaylarının saat 10:00’da geldiği kurultay salonunda delegelerin geç toplanması kısa süreli de olsa endişeye neden oldu. Adaylardan Sinan Oğan konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Katılan delegeleri genel merkeze inandırmak kolay değil. Bunun için noter huzurunda girişler biraz uzun sürüyor” dedi. Çağrı Heyeti beklenen açıklamayı saat 14:00’da yaptı ve “752 delegenin imzasını topladık” dedi. 1186 üst kurul delegesinin 595’nin katılması halinde MHP tüzük kurultayının gerçekleşmesinin önünde bir engel kalmamış oluyordu. Çağrı Heyeti’nin delege açıklamasının ardından MHP’de tüzük kurultayı resmen başlamış oldu. Kurutay’da noterin yaptığı açıklamaya göre 659 delege toplandı. Delege yeter sayısına ulaşılması ile birlikte Kurultay’da tüzük değişikliğine gidildi. Kurultay’da alınan karara göre 7 Haziran seçimlerinden bugüne kadar olan süreçte parti içinde işlenmiş tüm disiplin suçları affedildi. Bu kararla birlikte MHP’de genel merkeze muhalefet bayrağı açan; milletvekilleri, il ve ilçe teşkilatlarının disiplin suçları affedilmiş oldu.