Bahçeli’ye ağır darbe! 800′ e yakın Delege ”TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ”ne evet dedi

Genel Merkezin bütün baskı ve dayatmalarına rağmen MHP’de 800 e yakın delegenin katılımıyla parti tüzüğünü değiştirmek için toplandı.. Salon içi ve dışında yoğun güvenlik önlemi alındı. Partililer salona gitmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Parti yönetimi kurultaya katılmadı. fft16_mf7215943.Jpegkongrede izdiham
MHP kurultayına gelen ilk isim Ümit Özdağ oldu! Genel Başkan adaylarından Meral Akşener’in salona ‘Başbakan Meral’ sloganı ile girmesi dikkatlerden kaçmadı. Yan yana oturan genel başkan adaylarının hararetli tartışması dikkat çekti. Hazurun cetveline imza atan delege sayısının kurultayın toplanması için yeterli sayıyı bile geçtiği çağrı heyeti tarafından açıklandı.
Çağrı heyeti notere beyan için atılan imzaların toplamının 752’ye ulaştığını açıkladı. Ankara 13. Noterliği konuyla ilgili “MHP Kurultayı için 659 imza aldık. Kontrol amaçlı sayım sürüyor. Tasdik işlemi Pazartesi günü yapılacak” dedi. MHP Genel Merkezi’ne yakın kaynaklar ise 495 imza toplandığını savundu. Divan Başkanlığı için Meral Akşener’in desteklediği Musavvat Dervişoğlu ile Sinan Oğan’ın desteklediği Hasan Hüseyin Türkoğlu aday oldu. Dervişoğlu 456, Türkoğlu 170 delegeden imza aldı. Bir süre sonra adaylar uzlaştı ve Dervişoğlu tek aday olarak Divan Başkanı oldu.
MHP kurultayında tüm önergeler kabul edildi
MHP’de muhaliflerin tüzük değişikliğine ilişkin 13 MADDEYE İLİŞKİN tüm önergeleri oy birliğiyle kabul edildi. Muhalifler de 10 Temmuz’da yapılacak seçimli genel kurula katılacak. Muhaliflere verdikleri destek nedeni ile partiden uzaklaştırılan MHP’lilerin geri dönmelerinin önü de açılıyor.
MHP kurultayında tüm önergeler kabul edildi