Kore’li K.Yong Moon,M.Mahdizad ve M.Mohammadi’den seramik sergisi..

Kore Büyükelçisi Cho Yun-soo,halklar arasındaki
kardeşlik ve dostluk, sanatla daha da pekişiyor…….

Kore’li K.Yong Moon,M.Mahdizad ve
M.Mohammadi’den seramik sergisi….
Haber:Halim UTLU
Güney Kore’nin ünlü seramik sanatçısı Kim Yong Moon ile Mahdiye Mahdizad ve Masiha Mohammadi’nin, farklı tarzdaki seramik eserlerinden oluşan sergi, 10.6.2016 tarihinde Çağdaş Sanatlar Merkezi Füreya Koral Sergi Salonunda (Ankara) açıldı.Sergi,19 Haziran’a kadar görülebiliyor.
70074f40-244f-424a-8e75-2ced27d2c9b4
Düzenlenen açılış törenine, Kore Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Cho Yun-soo, Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya,Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültes’nin çiçeği burnunda yeni Dekanı Prof. Dr. İncilay Yurdakul, Seramik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Candan Dizdar Terviel katılarak birer konuşma yaptı.
Büyükelçi,kardeşlik ve dostluk, sanatla daha da pekişiyor
Kore ve Türk halkları arasındaki kardeşlik ve dostluğun, sanatla daha da pekiştiğini ifade eden Büyükelçi, bu tür sanatsal etkinliklere önem verdiklerini,kendilerinin de ayrıca Ankara’da Kore Kültür Merkezi adı altında Kore Kültürünü yansıtan bir kültür merkezi açtıklarını belirtti.
Kim Yong Moon ile Mahdiye Mahdizad ve Masiha Mohammadi’nin hepsi birbirinden güzel ve değişik desenlerdeki seramiklerinden oluşan eserleri, büyük bir ilgi ve merakla izleniyor. Aynı zamanda Hacettepe Üniversitesi GSF’nde dersler de veren Kim Yong Moon’un sergide 123 eseri, Mahdiye Mahdizad ve Masiha Mohammadi’in toplam 50 eseri yer alıyor.