SANATIN KALBİ ÇANKAYA’DA ATIYOR

SANATIN KALBİ ÇANKAYA’DA ATIYOR

Çankaya Belediyesi, galerileri ve sanat merkezleriyle sinema festivallerinden konserlere, resim-heykel sergilerinden sempozyumlara kadar pek çok kültür sanat faaliyetini başkentlilerle buluşturuyor.

Yılın ilk altı ayında Çağdaş Sanatlar Merkezi’ni 63 bin kişi, galerileri ise 12 bin kişi ziyaret etti.

Taşdelen: “Başkent’te sanatın nabzını tutmaya devam edeceğiz”

Çankaya Belediyesi, galerileri ve sanat merkezleriyle sinema festivallerinden konserlere, resim-heykel sergilerinden sempozyumlara kadar pek çok kültür sanat faaliyetini başkentlilerle buluşturmaya devam ediyor.

Dört katı da sanat etkinliklerine tahsis edilen Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM), yılın ilk altı ayında 63 bin kişiyi kültür sanat etkinlikleriyle buluşturdu. ÇSM, Türk ve Dünya müziği konserleri, ulusal- uluslararası sinema tiyatro festivallerinin yanı sıra resim-heykel-fotoğraf sergileriyle de sanatseverlerin sık uğradığı merkez olma özelliğini korudu.

DON KİŞOT’TAN ÖZDEMİR ASAF’A

ÇSM’de, Modern Avrupa’nın ilk romanı kabul edilen Don Kişot’un Yazarı Miguel De Cervantes’in 400. ölüm yıldönümünde açılan “Don Kişot’un İzleri” sergisi 14 bin kişiyle en çok ziyaret edilen etkinlik oldu. Türkiye’nin en büyük şairleri arasında yer alan Özdemir Asaf’ın eşyalarından oluşan “Tüm Dünyayı Kucaklamak İstedim; Kollarım Yetişmedi” sergisi ise 10 bin ziyaretçiyle ikinci sırayı aldı.

1 Temmuz itibariyle yaz tatiline girecek olan ÇSM, Eylül sonunda yeni sezona “Ömrüne Sığmayan Adam: Aziz Nesin 1915-2015” sergisiyle “merhaba” diyecek.

Yılın ilk altı ayında, profesyonel isimlerin yanı sıra amatör yeteneklere de yer veren Galeri Kara’yı 4 bin 500, Galeri Çankaya’yı ise 7 bin 500 kişi ziyaret etti.

YENİ KÜLTÜR-SANAT MERKEZLERİ

Başkentte sanatın merkezi konumunda olan Çankaya’nın, büyükelçiliklere de eve sahipliği yaptığını belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, yabancı temsilciliklerle yapılan işbirlikleri ile çok sayıda sanatsevere farklı kültür sanat etkinliklerini izleme imkanı sunduklarını söyledi. Çankaya Belediyesi’nin, sanatın arka plana itildiği bir dönemde sanata ve sanatçıya sahip çıktığını da sözlerine ekleyen Taşdelen, “Ankara’da sanatın her dalına galerilerimizde ve salonlarımızda yer veriyoruz. Daha fazla etkinlikle daha fazla sanatsevere hizmet vermek istiyoruz. Bu amaçla Çankaya’nın önemli bir ihtiyacını gidermek üzere yeni sanat merkezleri inşa edeceğiz ” diye konuştu.