Nallıhan Kuş Cenneti 4. Foto Safariye, Türkiye fotoğraf avcılarından büyük rağbet…..

Tüfek yerine, deklanşöre basılarak avcılık yapılmalı !…

Türkiye’deki 456 kuş türünden,179’u konaklıyor,ürüyor ve yaşıyor…..

Nallıhan Kuş Cenneti 4. Foto Safariye,

Türkiye fotoğraf avcılarından büyük rağbet…..

1993’de koruma statüsüne kavuştu,

1997’de ilk foto safari düzenlendi…

Haber:Halim UTLU

150’den fazla fotoğrafçının Ankara’ya en yakın mesafede yer alan ve 179 kuş türünün bulunduğu Kuş Cenneti’nde, en güzel kareyi yakalamanın mücadelesini verdiği Nallıhan Kuş Cenneti 4. Foto Safari Yarışması, 4-5.6.2016 tarihinde yapıldı. Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı’nın düzenlediği (TÜKÇEV ) ve Başkent Ankara Meclis’nin katkıda bulunduğu, Nallıhan Kaymakamlığı, Nallıhan Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının desteklediği Nallıhan Kuş Cenneti 4. Foto Safari Yarışmasının açılışına, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Ankara Milletvekili, Başkent Ankara Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Ceylan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, Nallıhan Kaymakam Vekili Suat Seyitoğlu, Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş ile çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Türkiye’de yaşayan, 456 kuş türü var

Mustafa Ataş yaptığı kısa konuşmada, doğayı korumanın milli ve insani bir görev olduğunu hatırlatarak, herkesin Nallıhan Kuş Cennetine gelmesi önerisinde bulundu. Tüfek yerine deklanşöre basılarak avcılık yapılması konusuna dikkat çeken Başkent Ankara Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı ve 4. Foto-Safari Fotoğraf Yarışması Koordinatörü Ceylan da, “Ülkemizde yaşayan 456 kuş türünün, neredeyse yarısı burada bulunuyor, konaklıyor ve ürüyor. Ben Nallıhanlıyım, geçmişte Milli Parklar Genel Müdürü olduğum zamanda, gelip geçerken bu kuş sürülerini görüyordum. Kuş uzmanlarını bölgeyi araştırmak için gönderdim. İncelemeler sonucu gerçekten buranın bir kuş cenneti olduğu öğrenildi” dedi.

1993 yılında koruma statüsüne kavuştu

1993 yılı sonuna doğru Nallıhan Kuş Cenneti’ni koruma statüsüne kavuşturduklarını anlatan Ceylan, avcılığın fotoğrafla yapılmasını özendirmek amacıyla, 1997 yılında ilk foto safariyi yaptıklarını ve fotoğraf avcılarına rastgele dediklerini ifade etti. “Amacımız tüfekle değil, deklanşöre basarak avcılık yapılmasını özendirmek “ diyen milletvekili Ceylan, “İnşallah gelecek yıllarda bu yarışmanın devamı gelecek, çünkü hem bu coğrafyayı tanıtmak, hem bu çeşitliliği göstermek, hem de insanların kuşlarla ilgili hassasiyetini arttırmak açısından, bu yarışma son derece önemlidir” hatırlatmasında bulundu.

Ödüle layık görülen isimler, önümüzdeki hafta açıklanacak

Kentin yaşam koşullarının değişmesi nedeniyle, çocukların alışveriş merkezlerinde büyümek zorunda kaldıklarına dikkat çeken ve bu tür etkinliklerin şehrin gürültüsünden uzaklaşmak ve çocuklara doğa ile fotoğrafı sevdirmek için güzel bir fırsat olduğunu belirten Ceylan, ilerleyen yıllarda çok daha güzel etkinlikler düzenleyeceklerinin müjdesini de verdi.Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü,Nallıhan Belediyesi, Nallıhan sivil toplum kuruluşları ve TÜKÇEV’in stant açtığı yarışmada, Nallıhan Fotoğraf Tutkunları Derneği’nin hazırladığı tanıtım filmi de gösterildi.Yarışmada ödüle layık görülen isimler, önümüzdeki hafta jüri değerlendirmesi sonucu kamuoyu ile paylaşılacak.