ZABITADAN GECE GÜNDÜZ SIKI DENETİM

ZABITADAN GECE GÜNDÜZ SIKI DENETİM

Çankaya Belediyesi zabıta ekipleri, Mayıs ayında 2 bin 553 noktada denetim yaptı. Sıhhi, gayrısıhhi, lokanta, eğlence yerleri, berber, fırın gibi işletmelerde denetimler yapan Çankaya Zabıtası, seyyar satış yapan tezgahları da topladı.

Çankaya Belediyesi ilçe sınırları içerinde bulunan işletmeler ve seyyar satış yapılan noktalarda denetimlerini sürdürüyor. Mayıs ayı içerisinde 2 bin 553 noktada denetim yapan Çankaya Zabıtası köfte, kokoreç gibi seyyar satış yapan araçlara ve tezgahlara da el koydu. Özellikle gece satış yapılan seyyarlara karşı Ankara Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ile koordineli denetim yapan Çankaya Belediyesi, Mayıs ayında 91 seyyar satıcının faaliyetine son verdi.

VATANDAŞ TALEPLERİ DİKKATE ALINIYOR

Yapılan denetimlerde 1150 işletmeye uygunluk raporu veren Çankaya Zabıtası, 792 işletmeye ihtar bulundu, 145 işletmeye eksikleri için durum tespit tutanağı tuttu, seyyar satıcılar dahil 466 işyerine de idari yaptırım karar tutanağı tuttu. Çankaya Belediyesi zabıta ekipleri yaptıkları denetimlerde ihtarda bulunulduğu halde yasal kuralları ve gerekenleri yerine getirmeyen işletmelere de idari para cezası uyguladı.

Çankaya’da sağlıklı gıda tüketimi, özellikle gece halkın huzuru ve dinlenmesi için gürültü ve emniyet suç noktalarında program dahilinde çalışmalar yürüten Çankaya Belediyesi vatandaşlardan gelen talep ve şikayetleri de değerlendiriyor. Belediye vatandaşlardan gelen 1032 talep ve şikayete cevap verdi.

Çankaya Zabıtası Ramazan ayı boyunca Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüttüğü denetimlerine devam edecek.