SEVGİ DOLU 3 BİN KALP CAN DOSTLARLA BULUŞTU

SEVGİ DOLU 3 BİN KALP CAN DOSTLARLA BULUŞTU

Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, bu yıl yaklaşık 3 bin çocuğu ağırladı. İlk, orta ve lise öğrencilerinin sosyal aktivite ve sosyal sorumluluk çerçevesinde ziyaret ettikleri barınakta, öğrenciler sahipsiz hayvanların hayatlarını yakından öğrenme fırsatı buldu.

Türkiye’nin en büyük hayvan barınağı olarak Başkentte hizmet veren Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni bu yıl 3 bin öğrenci ziyaret etti. 2015-2016 eğitim öğretim dönemi içerisinde okullarda gerek sosyal aktivite gerek sosyal sorumluluk olarak düzenlenen barınak gezi programları çerçevesinde, öğrencilere sokak hayvanlarının barınaktaki hayatları ile ilgili detaylı bilgiler aktarıldı.
Hayvan sevgisini aşılamak amaçlı duyarlı öğretmenler gözetiminde gerçekleştirilen programların birçoğunda öğrenciler kendi imkanlarıyla aldıkları kuru-yaş mama, tıbbi malzemeleri de barınağa bağışladı.
Öğrenci ziyaretlerine özel önem verdiklerini aktaran barınak yetkilileri, “Hayvan sevgisini küçük yaşta vermek çok önemli. Okullarımız tarafından düzenlenen bu ziyaretler bizim için önemli. Okullardan gelen ziyaret taleplerinin hepsine yanıt vermeye çalışıyoruz” dedi. Yetkililer yeni eğitim döneminde de barınağın kapılarının öğrencilere açık olacağını bildirdi.

4 Ek