ÇANKAYA’ DA, ASFALTSIZ SOKAK KALMIYOR

ÇANKAYA’ DA, ASFALTSIZ SOKAK KALMIYOR

Çankaya Belediyesi yeni asfalt sezonuna iddialı başladı. İlçede asfaltsız sokak bırakmamayı hedefleyen ekipler, bir hafta gibi kısa bir sürede Dikmen Harbiye Mahallesi’nin büyük bölümünde çalışmalarını tamamladı.

Çankaya Belediyesi, havaların ısınmasıyla, sorumluluğunda bulunan tüm sokaklarda tam kaplama, yama, onarım ve freze çalışmalarına başlarken; Kasım ayına dek sürecek “asfalt sezonuna” hızlı bir giriş yaptı. Geçtiğimiz yıl, 200 bin ton asfalt çalışmasıyla rekora imza atan Çankaya Belediyesi, bu yıl 124 mahallenin tamamında çalışma sürdürerek ilçede geniş kapsamlı çalışma gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

HARBİYELİLERİN YOLU AÇIK
Bu yılki hedeflerini de 200 bin ton olarak açıklayan Çankaya Belediyesi, en büyük ve geniş kapsamlı yenileme çalışmalarından birini Dikmen Harbiye Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Bir hafta gibi kısa bir sürede mahallede “ayak basılmadık, asfalt dökülmedik” sokak bırakmayan ekipler, Veznedar, Nisan Şehit Alaattin Yakupoğlu, Zaman, Zincirli ve Karşıyaka sokaklarda tam kaplama asfalt çalışmalarını tamamladı. Asfalt seriminin ardından Harbiye Mahallesi’nde renkli, desenli asfalt kaldırım ve taş bordür çalışmalarına başlayan ekipler, Ramazan Bayramı öncesinde mahallenin büyük bölümünde çalışmalarını tamamlamış olacak.
Sokakların asfalt, kaldırım ve konut önü düzenlemelerini aynı zamanda ve hızla bitiren Çankaya Belediyesi Ekipleri böylece sezonun başladığı Nisan ayından itibaren Çayyolu Bölgesi, İşçi Blokları Mahallesi, Öveçler Ata ve Dikmen Harbiye mahallelerindeki sokakları iki ay gibi kısa bir sürede tamamlamış oldular.