Sokak Hayvanları sağlık taramasından geçiriliyor

ONLARIN SAĞLIĞI ÖNEMLİ

Sokak hayvanlarına yönelik yaptığı duyarlı çalışmalarla dikkat çeken Çankaya Belediyesi, Mayıs içerisinde bin 967 sokak hayvanına tedavi hizmeti uyguladı. Belediye, barınakta keneye karşı da ilaçlama çalışması yaptı.

Başkentin en önemli sorunlarından sokak hayvanlarına yönelik, hayvan popülasyonundan sahiplenmeye birçok konuda sonuca odaklı hizmet üreten Çankaya Belediyesi, hayvanların sağlıklarıyla da yakından ilgileniyor.

Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Mayıs içerisinde günde yaklaşık 66 hayvana tedavi hizmeti vererek toplamda bin 967 hayvanı tedavi etti. Kemoterapi tedavisinden çeşitli aşıların yapılmasına kadar sağlık alanında hayvanlara yönelik birçok hizmet veren Çankaya Belediyesi, barınakta çalışan uzman veterinerleri ile hizmetin kalitesini artırmaya devam ediyor. Mayıs ayı içerisinde aşısı yapılan toplam hayvan sayısı ise 407. Karma, bronchin ve kuduz aşıları yapılan sokak hayvanlarına yönelik kısırlaştırma uygulaması da aralıksız devam ediyor.

BARINAKTA KENE İLAÇLAMASI

Havaların ısınmasıyla artması muhtemel keneye (kan emici ektoparazit) karşı da Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde ilaçlama çalışması yapıldı. Barınakta bulunan 64 tel örgü içerisinde ve kulübelerde yapılan ilaçlama çalışması ile barınakta kalan hayvanlar keneye karşı koruma altına alındı.

177’Sİ ŞANSLI

Sokak hayvanlarına yönelik çalışmaların nihai amacı olan sahiplendirme çalışmalarına da hız veren Çankaya Belediyesi Mayıs ayı içerisinde 177 sokak hayvanına sıcak yuva buldu. Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine getirilen sokak hayvanlarının gerekli tedavilerinin yapılmasının ardından bir an önce sıcak yuvaya kavuşabilmeleri için yapılan çalışmalarda, bu ay 177 şanslı sokak hayvanı evine kavuştu.