ÇANKAYALI ÇOCUKLAR İÇİN YENİ OYUN ALANLARI

ÇANKAYALI ÇOCUKLAR İÇİN YENİ OYUN ALANLARI

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, yeni nesil pazar yeri olarak yenilenecek 100. Yıl Pazaryerinde çocuklarla buluştu.

Pazar alanında bisiklete binen çocuklarla sohbet eden Taşdelen, pazaryerlerinin de parklar gibi çocuklar için yeni özgürlük alanları olacağını söyledi.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, kent meydanı olarak da kullanılacak yeni nesil pazaryerleri için başlatılan çalışmalar için sahaya indi. 100. Yıl Pazarı’nda yerinde inceleme yapmak üzere gelen Taşdelen, bisiklete binen çocuklarla sohbet ederek isteklerini dinledi.

Yeni nesil pazaryerlerinin çok amaçlı kullanıma uygun olarak tasarlanacağını belirten Taşdelen, pazaryerlerinin de parklar gibi çocuklar için yeni özgürlük alanları olacağını, tasarım sürecinde yetişkinler kadar çocukların da düşünüleceğini söyledi.

İşçi Blokları Mahallesi Muhtarı Nurten İşçi’nin de yer aldığı inceleme gezisinde Taşdelen, çocukların top oynayabilecekleri, bisiklete binip paten kayabilecekleri şekilde planlanan pazaryerlerinin ayrıca kent meydanı işlevi görerek semt sakinleri için konser benzeri etkinliklerle yeni yaşam alanları olacağını söyledi.

Taşdelen ayrıca, 100. Yıl İşçi Blokları çevresinde yapılacak çalışmalar hakkında muhtar Nurten İşçi’ye de bilgi verdi. Her ziyarette semt sakinlerine bir proje müjdesi verildiğini dile getiren Muhtar, Başkan Taşdelen ve ekip arkadaşlarına teşekkür etti.