Çankaya’ya AYNI ANDA 7 PARK

AYNI ANDA 7 PARK YAPILIYOR

Çankaya Belediyesi’nin 2016 yılında tamamlayıp halkın hizmetine sunacağı parklardan 7’sinde çalışmalar aynı anda devam ediyor. Parkların altyapı çalışmaları tamamlanırken, bitme noktasına gelen parklar ise son düzenlemelerin ardından açılışa hazır hale gelecek.
Taşdelen: “Önceliğimiz her zaman Çankaya halkı. Projelerimizi bu yönde geliştiriyoruz”

Çankaya Belediyesi yeni park yapım çalışmalarını yoğun mesaiyle sürdürüyor. 2016 yılında 22 yeni parkı Çankaya halkına kazandıracak olan Çankaya Belediyesi, hedefine emin adımlarla ilerliyor.
Sayısı 500’ü bulan park ve yeşil alanlarda yıl boyu süren bakım-onarım çalışmalarının yanı sıra 52 parkını büyük çaplı revizyon ile yenileyen Çankaya Belediyesi, bir taraftan da yeni parklarını yapıyor. 2016 yılı için hedeflenen yeni yapılacak park sayısının 16’dan 22’ye çıkartılmasıyla çalışma hızını da artıran Çankaya, birçok mahalleyi yeni parklara kavuşturacak. Açılışı daha önce gerçekleştirilen İlknur Yorulmaz, Özgecan Aslan ve Şehit Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış parkları ile ilçeye şimdiden 22 bin metrekare park alanı kazandırıldı.
Aynı anda yapımı süren, Oran, Malazgirt, Aşağı Öveçler, Ata, Şehit Cengiz Karaca ve Huzur Mahallesi’ndeki 2 parkın altyapı çalışmaları tamamlandı. Oyun grupları da yerleştirilerek bitme noktasına gelen parklar ise son düzenlemelerin ardından açılışa hazır hale gelecek. Çankaya Belediyesi’nce hedeflenen 22 parkın tamamı 2016 yılında bitirilerek halkın hizmetine sunulacak.

TAŞDELEN YERİNDE İNCELİYOR
Yapımı süren yeni parklarda sık sık incelemelerde bulunan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen çalışmalar hakkında bilgi alıyor.
“Önceliğimiz her zaman Çankaya halkıdır. Projelerimizi bu yönde geliştiriyoruz” ifadelerinde bulunan Alper Taşdelen’in yeni yaşam alanı olarak nitelediği parklar, spordan sosyal etkinliklere, çocuklara ve gençlere yönelik alanlardan oturma gruplarına kadar birçok özelliği ile göz dolduracak nitelikte hazırlanıyor.

DESTİNA PERİ KALPLERDE YAŞAYACAK
Yapımı tamamlanmak üzere olan parklardan birinde Destina Peri Parlak adını yaşayacak. 13 Mart 2016 tarihinde Kızılay Güvenpark’ta meydana gelen ve 36 masum vatandaşın yaşamını yitirdiği bombalı saldırıda aramızdan ayrılan 16 yaşındaki Destina Peri Parlak’ın adı, Belediye Meclisi’nin oy birliğiyle aldığı karar doğrultusunda Ata Mahallesi’nde yapılan parka verildi. Destina’nın annesinin ikamet ettiği mahallede 27818 ile 27817 adalar arasında bulunan parkta, Destina Peri Parlak’ı sonsuza dek yaşatacak bir de anıt heykel yükselecek.
Çocuk oyun alanları, fitness, koşu, bisiklet, yürüyüş, tenis, futbol ve basketbol için hazırlanmış spor alanları, amfi, süs havuzları ve piknik masaları ile bölge halkına hizmet edecek olan parklar, yeşil alanları ve bitkisel düzenlemeleri ile de göz dolduracak. Yapımı süren 7 park tamamlandığında Çankaya, 30 bin metrekarenin üzerinde yeni park alanına daha kavuşmuş olacak.