Başbakan’dan Kılıçdaroğlu’na” YENİ KAPI’ya gel ”telefonuı

Başbakan Binali Yıldırım, telefonla aradığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Yenikapı’da yapılacak “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”ne davet etti. Yıldırım, Kılıçdaroğlu’na, Kanun Hükmünde Kararnameler ile ilgili gönderdiği mektubu da değerlendireceklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bugün yaptığı konuşmada “Kılıçdaroğlu’nun da Yenikapı’da olmasını istiyorum” demişti..

Başbakanlık’tan söz konusu davete dair az önce yapılan bilgilendirme açıklamasında şöyle denildi :

“Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, anamuhalefet lideri CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroglu’nu telefonla arayarak Pazar Günü Yenikapı’da gerçekleştirilecek “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”nde kendisini de görmek istediklerini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi sizi de aramızda görmek ve davetimizi yenilemek istiyoruz” dedi.

Sayın Başbakan, Sayın Kılıçdaroğlu ‘nun kendisine hitaben yazdığı mektubu aldığını belirterek, ” Mektubunuzu ve önerilerinizi gerekli titizlikle inceleyecek ve değerlendireceğiz” dedi.

AKP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI DA ZİYARET ETTİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar da öğlen saatlerinde Meclis’te CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek İstanbul Yenikapı’da yapılacak mitinge katılım konusunda kendi adlarına bir davette bulundu. Hotar ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, “Kendileri de yarın ekibiyle bir araya gelip konuyu değerlendireceğini, her halükarda ciddi birkatılım sağlayacaklarını belirtti” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar

Pazar günü İstanbul Yenikapı’da başka bir demokrasi mitingi gerçekleştirileceğini belirten Hotar, “Vatan, bayrak, devlet için bu dik duruşa karşı, bunu taçlandırma adına hem Sayın Cumhurbaşkanımızın, hem Sayın Başbakanımızın hem de Sayın Bahçeli’nin katılacaklarını açıkladıkları bir mitingimiz var. Bu mitinge de Sayın Genel Başkanı’nın katılımı konusunda biz de kendi adımıza bir davette bulunmuş olduk. Ama zaten hem Sayın Cumhurbaşkanı, hem Sayın Başbakanımız bu daveti yapmışlardı kendilerine. Kendileri de yarın ekibiyle bir araya gelip konuyu değerlendireceğini, her halükarda ciddi bir katılım sağlayacaklarını belirtti” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA YENİDEN ÇAĞRI YAPMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Oda ve Borsa Başkanları ile yaptığı İstişare Toplantısı’nda, Yenikapı mitingine CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun da gelmesini arzu etttiğini tekrarladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sayın Bahçeli’nin bu davete icabeti haberini aldık. Sağolsunlar var olsunlar. Ben tabii aslında Sayın Kılıçdaroğlu’nun da orada olmasını istiyorum. Onlar da bir heyetle katılacaklarını şu anda açıklamış durumdalar. Öyle zannediyorum ki durumu tekrar gözden geçirir ve onlar da Pazar günü Yenikapı’da olma kararını verirler” diye konuşmuştu.