Akşener:Gökçek ,FETÖ nun elini eteğini öpüyordu….

MHP Genel Başkan adaylarından eski milletvekili Meral Akşener, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) ilişkin kendisiyle ilgili ifadeleri nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran Akşener, Gökçek hakkında kamu davası açılmasını talep etti. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kendisinin FETÖ ile ilişkilendirilmeye çalışılarak iftira atıldığını kaydeden Akşener’in avukatı suç duyurusu dilekçesinde özetle şunları kaydetti:

EL ÖPÜYORLARDI

“Müvekkil 28 Mayıs 2016 tarihinde Bolu’da yaptığı konuşmada Başbakan olduğunda hem FETÖ hem de PKK’yı yok edeceğini ifade etti. Müvekkil, FETÖ/PDY yapılanmasını, bugün kendisine hakaret edip iftira atanlar ‘hocaefendi’ deyip el etek öperek her türlü desteği sağladığı, koca büyükşehir imkânlarını parsel parsel satıp bu örgüte peşkeş çektiği dönemlerde bile terör örgütü olarak nitelendirmiştir. Şüpheli kendi adına açmış olduğu Twitter hesabında müvekkilim Sayın Meral Akşener’in darbecilerle işbirliği içinde olduğu, kendisinin FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olduğu şeklinde iftira ve ağır hakaret boyutuna varacak derecede tweet’ler yayınlamaktadır. Gökçek, ‘5237 sayılı Türk Ceza Kanunun 309. Maddesinde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılacak kadar ağır bir davranış olarak tarif edilen darbecilik taraftarı olmakla’ itham ederek ağır hakarette bulunmakta; aynı kanunun 125’inci maddesinde tarif edilen suçu işleyip hakaret etmektedir. Gökçek’in hakaretleri basın ve yayın yolu ile yaparak yasanın 267’nci maddesinde düzenlenen iftira suçunu da işlediği ve işlemeye devam ettiği görülmektedir. Bu nedenle Gökçek hakkında, hakaret ve iftira suçlarından cezalandırılmak üzere kamu davası açılmalıdır.”