BAŞKAN TAŞDELEN CEVİZLİDERE SAKİNLERİNİ AĞIRLADI

BAŞKAN TAŞDELEN CEVİZLİDERE SAKİNLERİNİ AĞIRLADI

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Cevizlidere Mahalle Muhtarı Eyüp Sabri Kılıç ve mahalle sakinlerinden oluşan heyeti makamında ağırladı.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Cevizlidere Mahalle Muhtarı Eyüp Sabri Kılıç ve mahalle sakinlerinden oluşan heyeti makamında konuk etti. Başkan Yardımcısı Yasemin Asil’in de katıldığı toplantıda, Mahalle Muhtarı Eyüp Sabri Kılıç ve mahalle sakinleri, bölgelerinde bulunan bir alanın park yapılması konusundaki isteklerini iletti.
Park yapılması istenen alanın şu an iki gecekondu tarafından işgal edildiğini dile getiren Muhtar Kılıç, gecekonduların yıkılarak bölgenin temizlenmesini rica etti. Bölgenin imar durumu ve planlarını mahalle sakinleriyle birlikte harita üzerinde inceleyen Taşdelen, şikâyete konu olan gecekondularla ilgili Çankaya Belediyesi’nin 28 Temmuz’da tahliye kararı ve ihtarı gönderdiğini hatırlatarak “Biz buraya ilişkin çalışmayı sizlerin isteğinden önce başlatmıştık. Gecekonduların boşaltılmasına ilişkin süre 15 Ağustos’ta doluyor. 15 Ağustos itibariyle gecekondular yıkılacak ve alanda kamulaştırma yapılmasına gerek varsa önce kamulaştırma işlemi, ardından park yapılacak” dedi.

PARK PROJESİ HAZIR
Cevizlidere’ye park yapılması konusunda plan düzeyindeki çalışmaların bir süredir devam ettiğini de kaydeden Taşdelen, “Araziyle ilgili sorunu çözdüğümüz zaman oraya park yapılacak. Bunu en az ben de sizler kadar istiyorum. Ancak tamamlanması gereken yasal ve bürokratik süreler var. Bu sürelere ve işlemlere riayet etmek zorundayız. Parkın projesi bile hazır, sadece gecekondu tahliyelerini ve arazinin kamulaştırılma süreçlerini bekliyoruz” diye konuştu.